Pentru a primi cele mai noi articole, te invit să mă urmărești pe Facebook – click FOLLOW

Gândul de înțelepciune pentru această zi minunată este SUNT DE TOATE PENTRU TOȚI, INCLUSIV PENTRU MINE – Oceanul vieții este darnic cu abundența lui. Toate nevoile și dorințele mele sunt împlinite înainte ca eu măcar să cer. Binele meu vine de pretutindeni, de la toți și din toate. Așadar, vorbim despre abundență și despre vindecarea relației pe care o avem cu banii. Acest subiect mă preocupă de ceva vreme și analizând cauzele, ele mereu mă duc spre copilărie. Datorită faptului că subconștientul până la vârsta de șapte ani este receptiv în totalitate și preia de bun orice aude sau vede, credințe precum: banii nu aduc fericirea, banii sunt murdari, sărac dar curat, mai bine să mănânci un colț de pâine dar să fii cu cine-ți place și altele de acest gen sunt foarte adânc înrădăcinate în ființa noastră.

autor: Răzvan Danc

Chiar dacă ne-am maturizat, undeva în umbra se mai aud încă aceste cuvinte care se transformă în adevărate blocaje când vine vorba de un proiect nou de exemplu. Am experimentat de multe ori și cred că și voi acest lucru: vrei să faci, însă primul gând care vine în minte este „nu am”, „nu pot.” Ne simțim sărăci, pentru că am învățat asta din mediul în care am trăit. Nu e nimeni de condamnat sau de aplaudat, cert este că dacă vrem să facem o schimbare, se poate face. Nu se realizează de astăzi pe mâine, însă se poate. Am trăit și astfel de experiențe și le-aș putea numi experiențe de abandon în Sine. Pentru că mintea este limitată și nu vede chiar toate posibilitățile, am ales în două momente importante din viața mea încrederea deplină în sine. Eu așa am procedat:

 • În prima am spus: Sine, dacă tu crezi că pentru mine e benefic ca eu să fiu acolo, sunt convins că voi fi și voi avea toți banii necesari;
 • În a doua am spus: Sine, dă-mi un semn că are sens să mă gândesc la asta. Am primit acest semn și din acel moment am fost sigur că e drumul bun, am acționat pe el și am reușit să materializez tot ce am avut nevoie.

            Pentru unii dintre voi abandonul poate fi o treabă foarte ușoară. În cazul meu nu a fost așa, deoarece mereu mi-am dorit ca eu să decid, să dirijez lucrurile sau altfel spus: să le controlez. A te abandona pentru mine însemna a te preda, iar eu nu aveam de gând să accept această idee. Până în momentul în care cu mintea mea nu am reușit să găsesc un drum. Atunci am deci să spun: fă cum vrei tu, cum crezi tu că e mai bine pentru ființa mea. Și așa a fost.

Nu spun că extremele sunt bune, din contră – creează dezechilibru. Ce am învățat din aceste experiențe (care au venit una după alta) a fost că e nevoie să îmi întreb Sinele, Ființa, pe Dumnezeu dacă e sau nu benefic pentru mine asta. Putem avea pseudoconvingerea că da, avem nevoie de multe, însă în realitate ele să nu fie pentru Ființa noastră. Concret, după fiecare eveniment din viața voastră e nevoie să vă întrebați: ce am avut eu de învățat de aici? Pentru a aduna înțelepciune și pentru a nu se mai repeta la indigo situația, chiar dacă ar fi alți actori. Și de atunci așa fac, las în seama Sinelui să-mi dea un semn și în acest mod mi se activează încrederea, credința că voi reuși. Interesant este că de fiecare dată când vrem ceva din Sine, de care cu adevărat avem nevoie pentru dezvoltarea noastră lucrurile au decurs de la Sine în favoarea mea. Când a fost o chestie egotică, am renunța imediat. De aceea, contactul cu tine, introspecția e foarte importantă. Acesta e primul pas în vindecarea a orice, inclusiv a relației cu banii.

            Pentru că subiectul este vast și fiecare are propriile lui detalii care pot schimba puțin povestea, am decis să vă ofer niște mesaje pe marginea vindecării relației cu banii, niște mesaje care să vă susțină în vindecarea ei. De asemenea, înainte de orice vă recomand și trei afirmații care mie mi-au fost de folos:

 • Eu sunt dintotdeauna bogăție fabuloasă;
 • Eu sunt dintotdeauna toți banii necesari;
 • Eu sunt dintotdeauna toți banii necesari pentru manifestarea Spiritului.

            În orice proces de vindecare acceptarea joacă un rol vital. Dacă nu acceptați că puteți avea toți banii, toată bogăția fabuloasă atunci nu o veți avea. Pentru a ajunge să acceptați este nevoie să înțelegeți că anumite gânduri pe care le aveți sunt preluate din familie, acolo aplicați iertare, înțelegere și compasiune, iar apoi se va naște și acceptarea. Rețineți un lucru care și mie mi-a fost de folos: UNIVERSUL este INFINIT. Infinit – 1 = Infinit. Infinit – 100 = Infinit. Infinit – 1.000.000 = Infinit etc. Așadar, oricât ai lua, mai rămâne o infinitate. Așadar, bucurați-vă și treceți la treabă! Așa să fie!

            Pentru a putea atrage banii, prosperitatea în viața voastră este nevoie să găsiți un domeniu în care să lucrați cu pasiune pentru bucurie. Banii sunt un instrument prin care ne manifestăm, ei sunt necesari oricât nu i-am vrea. Așadar, căutați și găsiți să faceți lucrurile care vă fac plăcere să le faceți, în care vă manifestați cu creativitate, cu iubire, lucruri care să vă facă inima să bată mai repede. Atunci când faci totul cu pasiune, restul vine negreșit. Un citat spune: Fă ceea ce îți place și nu vei fi nevoit să muncești nicio zi din viața ta. Pentru că nu ți se va părea muncă, vei iubi, vei fi pasionat de ce faci. Și o să-ți placă.

Și mai mult de atât, vor veni și recompensele. Universul răspunde vibrațiilor noastre, noi atragem ceea suntem suntem și suntem ceea ce gândim. Puneți una lângă alta două fețe: una tristă și una veselă. Fiecare va primi ceea ce este, pentru a fi în continuare așa. Dacă mergi la muncă mereu trist, supărat și nemulțumit, mai devreme sau mai târziu vei pierde acel loc de muncă. Iar motivul e simplu: nu mai evoluezi acolo. Ce îți place să faci? Ce ai face neobosit? Mulți au pasiuni care cred că nu ar aduce niciun profit substanțial. Cunosc personal cazuri de persoane care au renunțat la munca în câmpul profesional, și-au urmat o pasiune (care pentru alții poate părea banală sau ciudată) și astăzi sunt extraordinar de bine plătiți, muncesc exact în domeniul care le place.

Un lucru interesant când vine vorba despre munca din pasiune este eficiența maximă cu care lucrezi. Nu te mai forțezi, nu te mai obligi, ci din contră totul merge ca pe roate. Rezumând, fă ceea ce faci pentru că iubești ce faci, nu pentru bani. Banii nu sunt scopul final, ci un mijloc.

            Uneori devenim dependenți de bani și avem impresia că ei ne conduc. Materia este 0.01% din ceea ce noi suntem ca întreg, iar restul e energie și informație. Vă dați seama că punem pe primul loc 0.01% și restul ignorăm? Facem asta din necunoaștere, nu am învățat că se poate și altfel. Însă iată, acum vedem că lucrurile nu sunt doar alb-negru. Interesant este că acest mesaj pentru cineva va deveni foarte special. Cineva va înțelege de aici niște lucruri care-i vor schimba viața și la care se gândește de ceva vreme din ce în ce mai intens. Oricine are dreptul la un nou început și nimeni în afară de tine nu poate decide când are acesta loc.

Căutați să vedeți cu ce anume vă legați, vă prindeți de actualul loc de muncă, de actuala stare materială. Motivele sunt niște iluzii ale minții, ca de exemplu nesiguranța. Când ești în contact cu tine, orice ar fi tu ești în siguranță. Câteva din persoanele care citesc acest mesaj sunt dependente de bani și vor simți un fior citind asta. Aveți nevoie să ieșiți din zona asta. Începeți cât mai curând lucrul cu voi: iertați-vă pentru tot ce ați făcut, gândit sau simțiți în legătură cu asta. Iertați alți oameni implicați. Este nevoie să vă descătușați pentru că doar așa puteți crește.

Este momentul să lăsați vechiul și să îmbrățișați noul. E adevărat, poate fi ceva foarte înfricoșător, însă nu aveți nimic de pierdut. Mi-a plăcut întotdeauna: când îl pui pe Dumnezeu în tot ce faci, îl vei găsi pe Dumnezeu peste tot. La fel faceți și voi: puneți bucurie, trăire, pasiune, libertate în ce faceți. Eliberați-vă de orice prejudecată, de orice limitare a minții. Sunteți liberi să faceți tot ce doriți, cât timp nu încălcați libertatea altcuiva. Dați-vă voie la un nou început. Renașteți într-o viață în care din iubire pentru iubire faceți tot ceea ce faceți. Mult succes!

            Fuga de voi nu este niciodată o soluție. Nu poți fugi de tine, de trecutul tău, de nimeni în general. Și nici nu mi se pare recomandat. Așa că, stați față în față cu fricile voastre, fiți onești cu voi, dați jos măștile și căutați să vedeți de unde aveți toate aceste gânduri. Cine caută – găsește. Deveniți conștienți de aceste limitări și în paralel conștientizați că puteți face o schimbare, că puteți alege să nu mai fiți condiționați de gândurile sau credințele care erau sau nu valabile acum 10, 20, 30 de ani.

Când te uiți la tine, fricile pierd din putere. Ele sunt intense când tu fugi, însă când ești acolo și conștientizezi că stă în puterea ta să-ți schimbi viața, le vei privi din altă perspectivă și îți va fi mult mai ușor să le înlături. Onestitatea e cea mai bună soluție în relația cu tine și cu partea materială a ființei. Orice persoană de succes a lucrat și a eliminat din viața sa îndoiala de Sine.

Fiind în prezent, conectat cu tine nu te vei simți obosit să lucrezi cu convingerile tale, să le schimbi cu fermitate. Fuga în schimb, e foarte obositoare. Poți avansa doar dacă nu stai pe loc. Chiar dacă faci pași foarte mici, e mai bine decât să stai pe loc. Intrați în contact cu voi. Veți descoperi multe comori.  

            Competiția. Un alt termen care ne indică lupta de putere, îndoiala de sine și cu adevărat ne ține departe de puterea interioară. Am mai spus-o și o repet: nu am venit aici pentru a fi în competiție sau pe placul cuiva. Am venit aici, fiecare în parte, pentru propria evoluție, propria dezvoltare și creștere. Ceea ce putem face pentru a lucra împreună este să colaborăm. Este o diferență ca de la cer la pământ între competiție și colaborare. Când ești în competiție unul va pierde, când ești în colaborare amândoi câștigați. Nu fiți în competiție nici cu voi.

Cu siguranță nu acel gen de competiție din care voi ieșiți șifonați și foarte frustrați. Competiția te face să muncești până la epuizare pentru a dovedi cuiva că tu poți, meriți. Cui și de ce e nevoie să faci asta? Tu ai nevoie să ai încredere în tine și toate astea să ți le arați clipă de clipă ție. Meditați la asta.

Pentru a primi cele mai noi articole, te invit să mă urmărești pe Facebook – click FOLLOW

            În final vă ofer câteva idei scurte pentru vindecarea relației cu banii:

 • Eliberați-vă de invidie, gelozie;
 • Bucurați-vă de fiecare reușită;
 • Vizualizați abundența;
 • Atenție la economii și motivele care se află în spatele existenței lor (bani albi pentru zile negre?!);
 • Eliberați-vă de resentimentele cu privire la bani;
 • Nu vă mai plângeți, nu vă mai victimizați.

Să vă fie de folos!

Pentru mesaje personalizate, consiliere spirituală sau Tehnica de Eliberare Emoțională (Tehnica EFT), vă rog să îmi scrieți la adresa de email razvandanc@gmail.com sau CLICK AICI

 

Comments

comments