Pentru a primi cele mai noi articole, te invit să mă urmărești pe Facebook – click FOLLOW


            În ultima vreme primesc destul de multe întrebări pe marginea relațiilor de cuplu și cum le putem vindeca. Bineînțeles, pentru că fiecare caz este diferit, am decis să fac un mesaj general care să vă susțină, să vă ofere câteva idei și direcții pentru a vindeca relația în care vă aflați sau să vindecați rănile lăsate de o relație care tocmai s-a încheiat. În finalul acestui articol, vă voi oferi și câteva gânduri care să vă fie de folos în viața amoroasă, în general.

autor: Răzvan Danc

            Este necesar să pornim de la ideea că o relație există între doi oameni care se angrenează conștient în acest act. Vindecarea relației se face tot în doi, nu este suficient doar dacă o parte este implicată în vindecare. Iertarea, înțelegerea, compasiunea și privirea partenerului ca fiind o persoană în suferință (în momentele de furie, gelozie de exemplu) sunt doar câteva din modalitățile practice prin care vă puteți vindeca.

            Primul mesaj vorbește despre importanța pe care vindecare o are în viața fiecăruia dintre noi. Atunci când ne decidem să nu fugim, ci să vindecăm (acolo unde se mai poate), deschidem o nouă linie de destin. Când vrem să vedem ce este de făcut pentru a accesa vindecarea, vor apărea în calea noastră fel și fel de idei, momente, oameni care să ne ofere niște direcții. Chiar și acest mesaj poate fi răspunsul la o întrebare sau rugăciune de-a voastră. Fuga nu este o soluție (fuga care se traduce prin: cu altul/alta va fi diferit), pentru că nu, nu va fi diferit absolut deloc. Tot ceea ce nu înveți acum, vei retrăi la nesfârșit până înveți. Așadar, primul pas este să afirmați: da, îmi doresc să îmi vindec relația sau da, doresc să mă vindec după acest capitol încheiat din viața mea. Când ai deschis mintea și inima, vor veni și răspunsurile sau modalitățile practice prin care puteți face asta.

            FORMULA MAGICĂ: Iartă-mă! Te iert! Te iubesc! Mulțumesc! Cu ajutorul acestor cuvinte simple accesați o linie de destin în care manifestați înțelegere, compasiune și recunoștință față de partener și față de tot ce ați trăit alături de el. Dacă ne oprim la a spune: tu ești vinovat, din cauza ta sunt eu așa – nu vom evolua și nu ne vom vindeca niciodată. Aplicarea formulei este simplă: închideți ochii și spuneți cele 4 cuvinte magice în timp ce îl vedeți în fața voastră pe partener, iar apoi luați-l în brațe. Puteți repeta acest exercițiu șapte zile sau chiar o lună de zile. În această perioadă veți simți multe lucruri, veți experimenta stări diverse, veți vedea schimbări în modul în care îl priviți pe cel de lângă voi sau cel care a fost lângă voi. Înțelegerea și acceptarea sunt stări-cheie în procesul de vindecare. Înțelegeți și acceptați că fiecare are altceva de experimentat în această existență, că suntem unici, că avem fiecare rănile noastre, condiționarea noastră din primii șapte ani, relațiile noastre în nevoie de vindecare. Vă recomand cartea Primește iubirea pe care o dorești – Harville Hendrix, o carte pe care o recomand tuturor femeilor și bărbaților cu care discut și care vor să înțeleagă răspunsul la întrebarea clasică: de ce?

            Conectați-vă la voi. Intrați într-o stare de meditație, contemplare și vedeți ce se întâmplă. Ce anume vă enervează și de ce va enervează ce vă enervează. Cine din viața voastră a mai făcut asta, mai cu seamă în copilărie. Cum vă face să vă simțiți și cine v-a mai făcut să vă simțiți așa când erați mici. Cum toate drumurile duc la Roma, așa și în cazul omului: toate drumurile vindecării duc spre copilărie. Poate e nevoie o vreme să vă retrageți și doar să meditați la ce este și la cum puteți vindecare mediul în care existați. Căutați în voi răspunsuri, pentru că ele sunt și vor fi pentru totdeauna acolo. Exteriorul vă poate ghida atunci când vă deschideți înspre asta, când îl folosiți în acest sens. Urmați-vă intuiția, ghidarea interioară. Tot ceea ce experimentați este adevărul vostru și nu vi-l mai poate lua nimeni, oricât de mult ar încerca. Verificați dacă ați oferit și ați primit, dacă a existat echilibru în viața voastră romantică. Dacă unul a fost salvator și altul victimă, nu putem vorbi despre iubire. Nici salvatorul și nici victima nu se iubesc pe ei. De asemenea, pentru unii dintre voi mesajul este: petreceți mai mult timp cu partenerul și ieșiți din cocon. Poate că v-ați închis în voi, v-ați creat lumea voastră care nu mai are niciun fel de contact cu lumea exterioară. Este timpul să ieșiți de acolo și să vă bucurați de viață. Cereți ajutor partenerului dacă aveți impresia că nu vă puteți descurca singuri. Relațiile sunt un parteneriat, „la bine și la rău.” Fiți în echilibru și nu suprasolicitați cu așteptări. Așteptările provoacă întotdeauna suferință. Știu, pot părea normale sau de bun-simț. Însă întotdeauna ne vor face să suferim, tocmai din motivul că pe Pământ noi nu am venit să satisfacem nevoile nimănui, ci am venit pentru propria evoluție. Asta nu înseamnă că devenim niște egoiști sau ne închidem în coconul de mai sus, nu, ci înțelegem că nimeni nu este obligat să facă lucruri în locul nostru, că fericirea ne aparține și este treaba noastră să o trăim. Fiți deschiși – acesta este mesajul. Comunicați. Exprimați-vă emoțiile, trăirile. Așezați-vă alături de partener pe canapea și începeți să exprimați ce simțiți. Atenție la cuvinte! Apoi, acceptați ca și partenerul să spună ce simte. Cu cât mai des adresăm întrebarea: cum te simți? cu atât mai eficientă va fi comunicarea și relația va fi înfloritoare.

            Pentru că vindecare este o treaba de doi, puteți decide în fiecare zi pe ce subiect vă concentrați atenția, pentru a primi și a oferi suport. Puteți chiar face nu plan. Orice „efort” merită atunci când în vizor aveți ideea de a salva relația. Dacă deja este tardiv, este în regulă – stați cu voi și vedeți care au fost punctele unde lucrurile nu au mers așa cum era firesc, ce ați fi putut să faceți și cel mai important care a fost lecția pe care ați învățat-o? Fiecare situație pe care o experimentăm vine la pachet cu o lecție pe care dacă o învățăm este minunat, iar dacă nu – vom retrăi situația în cauză de câte ori e nevoie, cu persoane diferite, până o învățăm. Așa că, orice faceți: aflați lecția.

            Acum vă puteți simți înfrânți, trădați, abandonați, respinși, neîndreptățiți. Ceea ce trăiți acum, este doar o activare a unor răni care au apărut încă din copilărie. Vindecarea este mereu acolo. De aceea se și spune că partenerul este o resursă de vindecare. Ego-ul se poate simți oricum, în sensul distructiv al lucrurilor. Când alegi să te concentrezi pe lecție și nu pe emoțiile trăite, viziunea se schimbă, devii Observatorul realității tale și mai mult decât atât, adaugi această experiență la tolba cu înțelepciune. Orice dezamăgire doare, pentru că la mijloc erau acele așteptări care din start previzionează dezamăgirea, nefericirea și eșecul. Nu luptați cu voi, nu vă bateți joc de voi, ci fiți blânzi în acest proces de vindecare. Puteți trăi noaptea neagră a sufletului în care aveți impresia că sunteți în Iad, că viața voastră se va sfârși, durerea e atât de mare încât se simte în corp, nopțile sunt albe. Vedeți ce are la bază această stare? GÂNDUL. El este cel care vă ridică și vă coboară atunci când sunteți inconștienți. Pentru cei care au astfel de trăiri, mesajul este evident: sunteți cuplați la generatorul de emoție și este nevoie să începeți să căutați lecția momentului. În general, lecția are legătură în special cu iubirea de Sine. Manevrați gândul, schimbați acele gânduri distructive și repetați gânduri care să fie de partea voastră. Această secțiune a mesajelor vorbește deci despre filmele pe care ni le facem în cap și modul în care aceste scenarii ne afectează viață, nopțile și starea de spirit. În LUPTA cu voi, voi veți singurii care veți pierde. Meditați la asta.

            Următorul mesaj ne spune că avem nevoie să învățăm lecția detașării. Această lecție este un inexistentă pentru ego-ul care vrea să controleze totul, pentru personalitatea noastră. Noi trăim în ego cea mai mare parte a timpului. Cum ne putem da seama de asta? Foarte simplu: în fiecare moment în care călătorim emoțional în timp: trecut sau viitor, suntem pe teritoriul ego-ului. Singurul moment în care ego-ul nu are putere este prezentul. Observați-vă și vedeți cât timp petreceți în prezent, în aici și acum și atunci vă veți da seama cât timp sunteți voi stăpânii realității voastre. Iar ego-ul este mereu atașat, are mereu așteptări, analizează totul în forma de profit și pierdere, separat de faptul că se ocupă de acele scenarii înfricoșătoare. Deci, avem nevoie să înțelegem că viața se întâmplă acum și că suntem sub papucul nefericirii ori de câte ori călătorim în timp. A trăi în prezent nu este cel mai ușor lucru, având în vedere că nimeni nu ne învață asta, însă cu antrenament și voință vom reuși. Meditați la acest cuvânt: DETAȘARE deoarece pentru fiecare dintre voi vine cu o altă idee în care aveți nevoie să vă detașați. Pur și simplu întrebați-vă care sunt momentele în care e nevoie să fiți mai detașați și veți vedea, auzi sau simți aceste momente. Cum spuneam la început: suntem unici și fiecare avem lecția noastră. Chiar dacă ele pot semăna între ele, există întotdeauna ceva ce ne diferențiază. Puteți avea nevoie să trăiți starea de detașare cu privire la așteptări, cu privire la emoții, la gândurile distructive sau față de întreaga poveste – dați-vă un pas în spate, trageți aer în piept și odihniți-vă.

            Acum câteva idei concrete, mesaje pentru cine a ajuns la acest nivel cu lectura: detașează-te de nemulțumire. Oricât de multe ai avea, mai vrei? Oricât de multă atenție, mai simți nevoia de mai mult? Orice ar fi tu ești nemulțumit și te compari cu altul? Atunci e nevoie puternică să spui STOP! și să vezi câte lucruri minunate ai în jurul tău. Dumnezeu, Universul te iubește și dacă stai să analizezi intervenția Divină în viața ta a fost de multe ori. Ieși din starea depresivă cauzată de nemulțumire și învață să spui mulțumesc pentru fiecare gest. Reține: nemulțumitului i se ia darul. Adică tot ce ai acumulat poți distruge prin nemulțumirea ta. Toate comorile lumii pot fi lângă tine însă tu să nu te mai bucuri de ele. Trezește-te la realitate și ieși din starea de victimă. Ieși din noroiul în care ai intrat, în care te-ai obișnuit să stai și în care deja îți place să viețuiești. Nu va veni nimeni să te scoată. Iar dacă îți place să stai în noroi, este alegerea ta – stai, însă nu arunca în alții cu el. Ridică-te, spune mulțumesc și bucură-te de ce ai. Tot ceea ce îți dorești este cu putință, însă Universului îmi place să cred că-i plac oamenii recunoscători. Cred că ai înțeles foarte clar ce am vrut să spun. Dacă vrei mai multe mesaje închide ochii și ascultă-te.

            Din momentul în care începi să lucrezi cu tine, să te detașezi, să lucrezi cu gândurile tale, lucrurile încep să arate mai bine, tot mai bine, din ce în ce mai bine. Vei simți acest lucru atât la nivel mental – tumultul de gânduri se va mai domoli, la nivel emoțional – vei simți o liniște, detașare și regăsirea stării de bucurie, la nivel fizic – te vei simți bine, te vei putea odihni și vei avea din nou energia cu care ai fost înzestrat nativ. Așadar, merită lucrul, merită implicarea activă pentru regăsirea puterii în relații. Tu meriți să fii iubit și să iubești, însă primul pas este să te iubești pe tine. Apoi vei reuși cu siguranță să fii în armonie cu toți cei din jur. Mesajul vrea să spună că urmând indicațiile date în acest articol, corelate cu ceea ce ai primit tu însuți în autoanaliză, te vor conduce spre un drum liniștit, vei ieși la liman cum se spune. Schimbă-ți modul în care gândești. Așa se va schimba modul în care te simți. Iar asta va schimba modul în care ești. Așa să fie!

            Fii pregătit pentru o nouă călătorie. Este un nou drum, este o nouă etapa din viața ta sentimentală, după momentul de vindecare. Va fi un moment plin de bucurie și de pasiunea pentru nou. Îți doresc mult succes!

            În continuare, am să vă prezint câteva gânduri care să vă fie de folos când vine vorba de iubire:

    • Permiteți omului de lângă voi să creadă în ceea ce își dorește. Experiența este întotdeauna a lui și învățătura la fel. Manifestați înțelegere și acceptare.
    • Este sigur pentru voi să iubiți. Indiferent cum a arătat trecutul vostru, lucrurile acum pot arăta altfel, mai cu seamă dacă deveniți conștienți de rolul vostru în relația de cuplu. Deschideți-vă inima pentru a primi și oferi iubire și vindecare.
  • Exprimați-vă iubirea. Nu așteptați ca partenerul să citească printre rânduri. Spuneți întotdeauna ceea ce simțiți. Comunicați eficient, acordând mare atenție cuvintelor.

            Felicitări tuturor celor care au ajuns cu lectura la final. Asta înseamnă că ați trecut testul și că vă doriți cu adevărat să vă vindecați relația sau să vindecați după o despărțire. Veți reuși! Cinste vouă!

Pentru mesaje personalizate, consiliere spirituală sau Tehnica de Eliberare Emoțională (Tehnica EFT), vă rog să îmi scrieți la adresa de email razvandanc@gmail.com sau CLICK AICI

 

Comments

comments