„Tot ce voiți să vă facă vouă oamenii, faceți-le și voi la fel!” (Matei 7:12) Cât de clar și cuprinzător. Oferiți iubire, respect, apreciere, încredere, bunătate tuturor celor din jur și toate astea se vor întoarce negreșit la voi în moduri neașteptat de benefice. Însă, înainte de toate, asigurați-vă că sunteți sinceri și că totul a pornit din interior, că tot ce oferiți oamenilor vă oferiți și vouă în egală măsură.

Practic de aici pornește totul – din interior spre exterior. Nu poți oferi ceea ce nu ai și cu atât mai puțin să te aștepți să primești de afară pentru a te simți împlinit. Acele goluri interioare pot fi umplute doar de noi, de fiecare în parte, prin lucru, meditație, afirmație, rugăciune, trăire practic – experimentare. Învățați să te respecți pe voi, timpul vostru și fiți disciplinați.

Evitați să alunecați în sacrificii, salvări sau victimizări care nu doar că nu vă ajută pe voi, ci le răpește celor din jur bucuria de a face ei un salt în evoluție, de a asimila lecția și de a se înțelepți. Respectați-vă și respectați. Cinstiți-vă și cinstiți. Onorați-vă și onorați. Așa să fie!

Comments

comments