Eu sunt dintotdeauna liniște și pace interioară!

 

Pacea este o stare în care ești observatorul gândurilor tale, în privești tot ce se află în jurul tău fără să judeci; este o stare în care tu ești în înțelegere, acceptare și înțelegi că fiecare om este liber să se manifeste după bunul plac întrucât există loc sub Soare pentru toată lumea; este o stare în care între minte și suflet nu există nicio contradicție. Pacea este o stare pe care ai nevoie să o simți pentru a o explica, pentru a o putea reda în cuvinte. Pacea se naște din iertare, din detașare și din prezență, din a fi AICI și ACUM minte-trup-spirit. Imaginează-ți că ești acum pe malul unui lac și arunci o piatră în apă. Sunetul este unul puternic, însă imediat după asta se instalează o liniște și o pace totală, iar totul revine la normal. Este cu adevărat ceva magic.

articol realizat de Răzvan Danc, după învățăturile Niculinei Gheorghiță

Îmi doresc să trăiesc cât mai mult starea de liniște și pace interioară pentru că doar o minte și un corp liniștit și în armonie poate crea ceva minunat. Am stat în această dimineață și am meditat la această idee: ce e nevoie să facem fiecare dintre noi pentru a ne regăsi pacea. Și bineînțeles că am ajuns la câteva idei foarte simple și ușor de pus în practică – tot ce ai nevoie este să vrei. Starea de pace se crează. Într-o lume care fuge de colo până colo, pacea, la fel ca iubirea este o stare ce se poate trăi în prezent. Atunci când toată energia ta este „acasă” și nu mai este blocată în trecutul plin de neiertări sau într-un viitor iluzoriu în care cineva sau ceva te va salva de la viața pe care-o ai, fără ca tu să nu faci nimic.

 

Este foarte interesant cum toate stările mărețe ale Sinelui Divin se manifestă exclusiv în prezent. Iată cât de clar se conturează ideea că tu poți fi conectat cu Tine, cu mărețul TU, cu Sinele Divin doar în clipa de ACUM, care este singura ce cu adevărat contează, în care poți face ceva pentru a schimba linia de destin pe care te afli.

Vă spuneam mai sus că pentru a ajunge la pace interioară este nevoie să eliminam contradicțiile dintre minte și suflet. Am auzit foarte des această vorbă, însă oare știm noi ce înseamnă, am stat să medităm la acest aspect? Eu da. Și am ajuns la ideea că aceste contradicții se nasc în momentul în care mintea noastră limitată se întâlnește cu dorințele sufletului. Mintea conține o mulțime de programe și subprograme care sunt construite pe baza ideii de supraviețuire. Conține fel și fel de idei despre lume, despre noi înșine, despre Dumnezeu. Multe dintre ele sunt niște credințe false. Spiritul vrea să experimenteze o anumită stare, iar asta se concretizează printr-un gând: vreau să învăț să merg pe bicicletă. În mai puțin de câteva secunde în mintea noastră se pot întâmpla două lucruri:

a) se așterne liniștea – datorită faptului că nu am avem credințe false cu privire la acest lucru sau

b) încep o mulțime de gânduri contradictorii – că vei cădea, nu este sigur, tu nu ești bun de nimic etc.

În astfel de momente starea de pace este foarte departe de tine. Ce poți face atunci: ei bine, să afli care sunt cauzele, programele din subconștient care te limitează. Aflându-le, gândește rațional: sunt ele niște credințe false sau au baze reale. Dacă au baze reale, ce poți face pentru a te adapta, a înțelege și a experimenta totuși ceea ce îți dorești să faci. Dragi prieteni, pentru omul care vrea întotdeauna există soluții. Totuși, aceste contradicții pot fi de mare folos dacă ești prezent și vei să faci modificări în mod conștient. Altfel, vei ajunge să renunți imediat.

Foarte important: analizați credințele false care vi se ivesc în gând atunci când vă doriți să faceți ceva anume. Refuzați să le ascundeți sub preș, deoarece vor căpăta o putere și mai mare. Este de preferat să acorzi acum atenție unei credințe, să lucrezi cu ea, decât să te țină în offside toată existența. Spor la conștientizat!

O altă modalitate simplă de a ajunge în starea de pace este respirația conștientă. Despre acest subiect am scris în aproape toate articolele pentru că este vital să respirăm, iar dacă până acum o făceam pe pilot automat, haideți să începem să o facem conștient. Respirația conștientă este foarte utilă și în cazul oamenilor care suferă de atacuri de panică sau diferite stări de anxietate. Atunci când respiri revii în prezent. Ești cu toată energia și atenția ta aici și acum. În acel moment începi să te calmezi, corpul nu mai secretă aceleași cantități uriașe de cortizol și adrenalină și se instalează o stare de pace care te va ajuta inclusiv să iei decizii coerente.

Starea de Observator este o altă metodă de a accesa starea de pace. Dacă ne dorim să ne creăm o viață extraordinară, este nevoie să fim conștienți. Asta înseamnă că atunci când experimentăm o stare mai puțin plăcută, imediat să ne adresăm două întrebări:

  1. Ce gândesc eu acum?
  2. Ce simt eu acum?

În momentul în care îți pui aceste două întrebări, ieși din emoție și devii Observatorul tău. După ce ai aflat ce simți tu, este foarte facil să ieși din această stare prin construirea unei afirmații de sens opus sau chiar:

Eu sunt dintotdeauna liniște și pace interioară!

Mulți se întreabă: dar oare mai pot eu în momentele alea să mă gândesc la acele întrebări? Dragilor, asta înseamnă o viață trăită conștient. Vă poate ajuta să aveți cu voi o foaie pe care să fie scrise aceste două întrebări, să le lipiți prin biroul vostru, prin camera în care stați și să intrați în Observator des nu doar atunci când nu sunteți într-o stare de armonie. La început poate fi mai complicat, însă este nevoie de practică. Mult succes în a deveni Observatorii vieții voastre.

Creierul are nevoie de o pauză. Așa că, odată sau de două ori pe zi, luați un punct fix de pe un perete, de pe cer și priviți în acel punct fără să mai dați curs altor gânduri. Este o altă dimensiune a stării de Observator. Această privire liniștește extraordinar creierul care nu va mai rula zeci de gânduri într-un minut. Dați-vă voie să experimentați și vedeți cum se simte ca măcar pentru 5 minute să nu vă mai gândiți la copii, mâncare, loc de muncă, școală etc. Și apoi, reveniți la ele și veți experimenta încă o stare extraordinară pe lângă cea de liniște și pace interioară: eficiența maximă! Așa să fie!

Creează-ți ziua! Mi se pare o tehnică magică. Ajută foarte mult mintea să nu mai fie agitată: am de făcut aia, am de făcut aia și aia și aia. STOP! Dimineața când te trezești spune-ți care îți sunt prioritățile astăzi: la ora X merg acolo, la ora Y merg dincolo. Eventual le poți și scrie pe o agendă. În acest moment creierul tău știe exact ce are de făcut și nu mai este nevoit să fie agitat doar, doar să nu uite ce avea de făcut. Dăm o direcție clară creierului cu privire la ceea ce avem de făcut în respectiva zi și ne putem continua activitățile. În același moment în care îți creezi ziua poți spune foarte simplu și de efect: astăzi vreau să experimentez starea de liniște și pace interioară.

Intră în contact cu tine. De când nu ai mai făcut asta? Te invit ca zi de zi, măcar 10-30 de minute să fii tu cu tine, să fii atent la ce gândești, la cum te simți în acel moment. Efectiv să te regăsești, precum ai regăsi un prieten drag alături de care îți place să petreci timpul. În acest mod vei vedea care sunt lucrurile care te mai disturbă, pe unde mai ai de lucru cu tine. Este practic un moment al onorării tale. Moment în care doar tu exiști. Acceptați să intrați în contact cu voi, chiar dacă aveți copii, soție sau soț și credeți că a trecut timpul vostru. Nu e deloc așa. Voi rămâneți în continuare cei mai importanți oameni din viața voastră. Evitați să vă neglijați.

Pentru a trăi starea de pace este foarte important să fii sincer. Să te eliberezi de nevoia de a purta o mască. Iar asta vezi, se poate face doar dacă ai suficient timp în care să stai cu tine și să-ți dai seama că porți o mască și că nu îți mai dorești să faci asta. A purta o mască este o treabă foarte grea care te scurge de energie deoarece consumă multă energie. În timp ce tu te preocupi să afișezi masca, adevăratul tu cu toate potențele și vulnerabilitățile tale intră sub un preș. Hai să te scoatem de acolo pentru a trăi o viață autentică.

Învață să ierți. Începe întotdeauna cu tine și apoi cu cei din jur chiar dacă sunt în viață sau nu, lângă tine sau nu. Practică des formula magică de iertare:

Iartă-mă! Te iert! Te iubesc! Mulțumesc!

Apoi oferă mental o îmbrățișare. Aplică această formulă măcar 7 zile și vezi cum te vei simți în interior. Despre iertare am vorbit pe larg aici, dacă vrei să citești mai mult: click aici.

Îți doresc mult succes în a experimenta conștient starea de pace. Totul ține de tine. Totul este să vrei.

Cu iubire și dăruire pentru încântarea Sinelui Divin!

 

 

Dacă simți că ai nevoie de o consiliere pentru dezvoltare personală și spirituală te invit să îmi trimiți cu încredere un e-mail la adresa razvandanc@gmail.com 

Comments

comments