Pentru a primi cele mai noi articole, te invit să mă urmărești pe Facebook – click FOLLOW

            Gândul de înțelepciune al acestei zile minunate este ORICE „PROBLEMĂ” ARE O SOLUȚIE – Creăm obiceiuri și probleme pentru pentru a împlini o nevoie. Atunci când găsesc o metodă benefică de a împlini nevoia, mă eliberez de „problemă.” Așadar, așa-numitele probleme pe care le avem zi de zi nu sunt altceva decât niște minunate ocazii de a ne împlini anumite nevoi, de a ne vindeca pe noi. Atragem astfel de conjuncturi în realitatea noastră ca urmare a faptului că avem anumite percepții sau judecăm ceea ce trăim într-un mod sau în altul.

autor: Răzvan Danc

Ceea ce trăim sunt experiențele noastre. Ele nu sunt bune sau rele dacă nu sunt judecate ca fiind bune sau rele. Când intrăm în dualitate, facem parte din limitare. Avem nevoie de ambele polarități și le vom experimenta în viața noastră, însă asta nu este bine sau rău, ci este pur și simplu. Avem obiceiul de a eticheta, judeca, clasifica și tocmai din acest motiv suntem atât de bolnavi și obosiți. Echkart Tolle spune minunat: probleme există doar în trecut și viitor (doar când ești prizonierul timpului, a timpului psihologic), iar dacă trăiești în prezent, observi că aici și acum nu ai nicio problemă. Tocmai de aceea, am inclus în cartea scrisă de mine Viața mă iubește cuvântul „problemă” ca fiind unul blocant alături de trebuie, încerc, sper și dar.

De fiecare dată când spui am problemă, mergi în partea distructivă a lucrurilor. Când spui: am o oportunitate, o provocare în viața mea, parcă totul e mai senin, nu mai pare atât de grav. Unii ar spune că ne încurcăm în cuvinte și că acestea nu au nicio valoare. Ba din contră, „la început a fost cuvântul.” Iar el are o putere uriașă asupra noastră și a întregului mediu în care trăim. Atenție la ce emiteți, pentru că tot ce emiteți în câmpul cuantic se întoarce la voi. Deci, creăm probleme pentru că avem nevoie. Cea mai comună nevoie pe care am sesizat-o este nevoia de a primi atenție. De la oricine.

Și dacă nu reușim să primim atenție prin ceea ce suntem (asta interpretăm) atunci creăm probleme. De aceea de multe ori oamenii bolnavi nu vor să se trateze (inconștient) – deoarece primesc atenție, toată lumea e lângă ei, toată lumea face lucruri pentru sau în locul lor. Meditați singuri la acest aspect și verificați dacă sunteți în acest curent. Este momentul să aflați care este nevoia care vă face să rămâneți acolo unde sunteți acum. Apoi doar întrebați-vă: cum o pot satisface?

Răspunsul va veni imediat de la Ființa voastră, iar în momentul în care va veni, veți primi și toate resursele de care aveți nevoie pentru a vă împlini această nevoie. Mult succes!

            În continuare vă voi oferi câteva mesaje generale care să vă ajute să faceți față acestei stări. Primul mesaj este că aveți nevoie să vă simplificați puțin viața. Sunteți în toate părțile și automat energia voastră este divizată, iar asta nu vă face mai productivi, ci din contră. De multe ori atunci când suntem implicați în prea multe lucruri este un semnal de alarmă: fugim de ceva.

Cam întotdeauna fugim de noi. Este momentul să faceți puțină ordine în viața voastră și să începeți să vă eliberați de ceea ce nu vă mai este de folos. Pot fi oameni, lucruri, proiecte. Tot ceea ce simțiți că vă împiedică să mergeți mai departe, este momentul să plece. Verificați câte lucruri faceți din poziția de salvator (ca să fie bine, să nu se supere, pentru că așa „trebuie”) și câte faceți pentru vă doriți cu adevărat. Gândul meu pentru voi nu este să renunțați la tot ceea ce faceți din salvator, ci să învățați să vă prețuiți timpul, viața, energia mai mult.

Astfel veți face singuri niște alegeri. Stabiliți priorități. Divizați proiectele mari în mini-proiecte de care vă puteți ocupa mai ușor. Concentrați-vă pe unul, maxim două lucruri. Chiar și legat de afirmații, nu lucrați 20 pentru că nu vor avea niciun efect: lucrați două pe zi, însă cu energie maximă, concentrare și implicare totală. Rețineți: mai puțin este mai bine. Meditați la ce implicații poate avea asta în viața voastră, iar dacă resimțiți o stare de anxietate citind această propoziție căutați în interiorul vostru care sunt rănile activate, care sunt credințele care vă fac să opuneți rezistență.

De ce vreți să trăiți o viață grea când puteți alege să trăiți ușor, frumos și bine? În ajutorul vostru (pentru a vă simplifica viața) luați în calcul următorul barometru: faceți ceea ce iubiți, ceea ce vă place. Doar așa veți reuși să creșteți. Am vorbit despre asta în articolul care vă ajută să vă vindecați relația cu banii: doar atunci când faci totul cu pasiune vei avea rezultatele dorite pe termen lung. Ideea principală pe care mi-aș dori să o aveți în vedere este aceea de a vă ușura programul, de a nu vă suprasolicita, de a avea timp pentru voi. Așa veți trăi sănătoși, în pace și bucurie. Așa să fie!

            Încrederea. Este foarte importantă atunci când vă căutați pe voi. Aveți încredere în Sinele Divin, în tot ceea ce primiți din interior, în intuiție. Atunci când vă întrebați (ceea ce v-am sugerat în deschiderea articolului), veți primi niște răspunsuri. Ele nu vin doar așa, pentru a fi ascultate. Ele vin pentru a fi puse în practică. Atunci aveți nevoie, evident, de încredere. Că puteți face asta, că aveți resursele necesare – și vor fi de la Sine – că aveți timpul necesar etc.

Când lucrezi conform sau în direcția în care ești ghidat din interior, vor veni toți oamenii de care aveți nevoie, toate momentele, toate evenimentele. Dacă nu aveți încredere în voi, puteți dobândi asta, fie cu ajutorul afirmațiilor, fie prin minunata tehnica EFT. Vă voi atașa în continuare exercițiul de Eliberare Emoțională care să vă fie de folos în creșterea încrederii în voi.

Nu vă fie teamă să cereți ajutor. Dacă aveți programul Salvatorului, sunteți mânați de afirmația nu sunt suficient de bun. Exercițiul EFT de mai sus vă va ajuta să vă eliberați de el. Cereți oamenilor să vă ajute, desemnați sarcini și altora dacă sunteți în poziția în care să puteți face asta. Comunicați mai mult cu superiorii și spuneți-le doleanțele voastre. Din nou, vă invit să vă prețuiți pe voi. Așa să fie!

            Acceptați că meritați tot ce e mai bun și că viața nu v-a fost oferită pentru a suferi. Oricât de mult am suferit în viață, există șansa de a ieși din acest cerc vicios. Nu și-a propus nimeni să vă facă să plângeți,să fiți dezamăgiți.

Pentru a primi cele mai noi articole, te invit să mă urmărești pe Facebook – click FOLLOW

Totul este o urmare a condiționării din primii șapte ani, a credințelor pe care le avem despre lume, a judecăților și etichetelor pe care e punem peste tot în jurul nostru. Poate suna dur, însă e o realitate: suntem responsabili de propria suferință. Acceptați că meritați să trăiți ușor, frumos și bine. Fiți corecți cu voi, cu cei din jur. Fiți responsabili. Evitați să purtați măști și foarte important: nu renunțați.

Pentru mesaje personalizate, consiliere spirituală sau Tehnica de Eliberare Emoțională (Tehnica EFT), vă rog să îmi scrieți la adresa de email razvandanc@gmail.com sau CLICK AICI

 

Comments

comments