Înainte de a vedea care este afirmația zilei, având în vedere că al nostru magnific creier are nevoie în permanență de ceva nou pentru a nu intra în monotonie, pentru a fi stimulați, astăzi vă invit ca pentru câteva secunde să fim RECUNOSCĂTORI. Am să încep eu, iar apoi vă las pe fiecare să adăugați motivele pentru care vreți să spuneți MULȚUMESC.

Sunt recunoscător pentru sănătatea radiantă pe care o am, mulțumesc lui Dumnezeu că în fiecare zi mă simt din ce în ce mai bine. Mulțumesc pentru tot ceea ce aflu, citesc și trăiesc clipă de clipă. Mulțumesc, dragă Doamne, dragă Sine Divin pentru toți oamenii minunați pe care-i aduc în realitatea mea și care să îmi confirme ceea ce eu știu și în același timp să îmi arate unde mai am de lucru. Mulțumesc pentru vremea de afară, e ploioasă, dar e toamnă. Mi-e dor de Soare însă fiecare anotimp are farmecul și minunăția lui. Mulțumesc pentru sănătatea, armonia, fericirea și bogăția familiei mele. Mulțumesc pentru că astăzi sunt cea mai bună versiune a mea.

Acum vă invit și pe voi…Eu deja sunt plin de bucurie, de mulțumire și fericire. Vă mulțumesc și vouă că îmi dați ocazia să fac tot ceea ce fac.

După ce și voi ați fost recunoscători pentru ceva, iată care este afirmaţia zilei de 10 noiembrie: „GÂNDURILE MELE SUNT CREATIVE – Spun AFARĂ fiecărui gând negativ care îmi vine în minte. Nicio persoană, loc sau lucru nu are vreo putere asupra mea, pentru că sunt singurul gânditor din mintea mea. Îmi creez propria mea realitatea și tot ceea ce ea conține.”

Un bun exemplu: înlocuiți gândul negativ cu un motiv de recunoștință. La început „pare a nu funcționa” însă cu perseverență veți ajunge la rezultatele dorite. Mult succes!

Vremea de afară este destul de rece, mai și plouă (cel puțin la mine) însă mesajul pe care îl primim este acela că avem nevoie să ne conectăm mai mult cu natura. Din proprie experiență vă spun că atunci când ești în natură, ajungi să lași absolut tot ce te apasă, să uiți pentru că ești uluit de minunăția lui Dumnezeu. Faceți sport, mai mult sport. Ajută la consumul de energie. Citisem că atunci când suntem foarte stresați corpul nostru este în sistemul luptă sau fugi (sistemul nervos simpatic) și atunci toate celelalte activități ale corpului sunt oprite pentru a canaliza energia spre extremități, astfel încât să poți fugi. Ce nevoie ai de digestie atunci când ești în pericol de moarte?

Niciunul. Așa gândește și creierul tău și până nu dispare pericolul mediul intern este pus pe PAUZĂ, inclusiv sistemul imunitar. Acest mecanism a fost unul bun pentru cei care au trăit acum mii de ani. În ziua de astăzi, mai rar te atacă un tigru. Însă suntem tot mai stresați și implicit tot mai bolnavi. Creierul înțelege că ești amenințat, oprește totul în corp (metaforă) pentru a te ajuta să lupți sau să fugi. Și tu de cine fugi? De GÂND?! Gândul e tigrul? Meditează. De aici încep bolile, și vă spuneam că stresul este la baza fiecărei boli. Elimină gândurile negative. Natura, sportul ajută mult deoarece te face să consumi acea energie pe care o ai rezultată din sistemul luptă sau fugi. Așa că, nu ezita să faci mai mult sport sau măcar să te plimbi mai mult.

Atunci când tu ești cu mintea limpede, când corpul e în armonie, totul e în armonie. Avem nevoie de relații armonioase pentru a ne putea dezvolta. Și doar din interior pornește armonia, nu uitați acest lucru. Începeți de la schimba gândul. Avem ȘAPTE SECUNDE avantaj pentru a schimba un gând emis. După aceste șapte secunde, începe manifestarea susținută de credință și repetiție mentală.

Versetul zilei este MARCU 4:11 – „Şi le-a răspuns: Vouă vă e dat să cunoaşteţi taina împărăţiei lui Dumnezeu, dar pentru cei de afară totul se face în pilde.”

Comments

comments