Astăzi, 18 aprilie, în jurul orei 22, mai exact 21:56 va avea loc fenomenul de Lună Nouă în Berbec, la 29 de grade în acest semn. 

Sursa: google.com
Sursa: google.com

Intuitiv, putem înțelege multe lucruri cu privire la această Lună Nouă, dar mie îmi vine în minte un singur cuvânt: materializare!

Avem șansa să trecem la fapte, aș spune, și ceea ce am pus pe hârtie să primească toate „avizele” de care avem nevoie pentru a trece la treabă. Începând de acum vom afla dacă lucrurile pe care le-am plănuit sunt sau nu realizabile. Berbecul, un semn al inițiativei, ne-a oferit elanul necesar să ne imaginăm cele mai mărețe lucruri. 

Acum, este rândul să susținem, testul Taurului și să demonstrăm că suntem pregătiți să dăm tot ce-i mai bun pentru a transforma un vis în realitate. Nu pare deloc greu, dar Taurul preferă muncile dificile care necesită mult efort și concentrare. 

Este o perioadă deosebit de favorabilă pentru studii și călătorii. Dacă urmează să începeți un curs sau daca ați planificat o călătorie lungă, acum este momentul să treceți la fapte. Aveți toată susținerea necesară din partea astrelor.  

Din punct de vedere al comunicării, stăm foarte bine cu un Mercur în mers direct. Ce poate fi mai plăcut decât o comunicare neîngrădită (mai ales atunci când vorbim despre studii și călătorii). Comunicarea nu se referă întocmai la a avea un vocabular dezvoltat, ci urmărește ideea de a transmite ceva (o idee, un gând sau o indicație) care să se înțeleagă fără echivoc.

Grabiți-vă! Din 19 mai, Mercur intră în mers retrograd în Gemeni, iar din acel moment, până în 11 iunie, totul va merge mai încet și cu mari șanse de eșec. Cu siguranță nu va fi o perioadă favorabilă studiilor și călătoriilor, ci sunt recomandate ieșirile scurte cu prietenii vechi sau recitirea unei cărți. Bineînțeles, Mercur retrograd ne învață lecția calmului și a răbdării, iar Gemenii și Fecioarele vor fi semnele cele mai afectate din zodiac, deoarece sunt guvernați de Mercur. Nici celelalte semne nu vor fi neglijate, deoarece mersul retrograd a lui Mercur ne afectează pe fiecare, în domenii diferite.

Să recapitulăm beneficiile pe care Luna Nouă ni le oferă:

  1. libertate
  2. putere de acțiune
  3. orizonturi noi
  4. acces liber la informații
  5. comunicare nemărginită
  6. curaj

Mai e nevoie de altceva? Se poate să nu mai fie nevoie de nimic, dar totuși mai primim ceva la pachet: Marte în Taur. Marte este planeta acțiunii și oferă curajul de a putea spune ce vrei să spui sau să faci ceea ce îți dorești. Este tiparul de „nebunie” care îi lipsește oricărui timid. Dar nu putem să ignorăm defectele sale: agresivitate, impulsivitate, furie, gelozie.

Totul depinde doar de modul în care puterile cu care suntem înzestrați sunt controlate și cât de bine sunt alese domeniile în care sunt canalizate. Un Marte prezent în Taur indică un temperament iubitor, dar cu o viața sentimanetală agitată. Dacă aveți probleme în cuplu, acum le puteți rezolva, deoarece Mercur este în conjuncție cu Marte. Repet, totul este relativ.

Dacă reușiți să folosiți ceea ce Marte oferă și să combinați cu abilitatea lui Mercur de a transmite, atunci aveți șanse mari ca problemele să se rezolve. În caz contrar, rezultatul va fi doar analog cu a pune paie pe foc. Consecințele unei comunicării agresive sunt printre cele mai grave și implică pierderi de tot felul (de la pierderi financiare, culminând cu pierderea partenerului de viață) care vă vor afecta pe termen lung. 

Luna este „planeta” sensibilității, așa că este foarte posibil să fim mai melancolici, mai triști. Zodiile afectate sunt cele de apă (Rac, Scorpion și Pești) și cu precădere Racii care sunt guvernați de Lună.

Eu cred că perioada imediat următoare este de bun augur pentru toate zodiile și că era și cazul să ne repunem pe picioare și să mai clădim totuși câte ceva, să punem temeliile unei noi vieți. Dar nimic nu vine la comandă și nimic nu poate fi realizat cât am pocni din degete. Să nu ne grabim, ci mai bine să facem un pas de care suntem siguri, decât mai mulți pe care nu-i putem controla.

Profitați de acest nou început și zâmbiți, sperați și nu în ultimul rând, acționați!

astrocercetaș

 

 

Comments

comments