Creativitatea, armă împotriva depresiei

Pentru început, vă invit să ne relaxăm. Pentru a ne puteam conecta cu Ființa noastră este nevoie să fim într-o stare de pace, iar această stare există într-un singur moment: în PREZENT. Așadar, să ne conectăm la prezent. Cea mai ușoară modalitate de a te conecta la prezent este să fii conștient de respirația ta. Pur si simplu: simte cum aerul este inspirat pe nas, cum merge în plămâni și, mai apoi, se activează respirația pe diafragmă; după asta aerul urcă și este expirat pe gură. O altă metodă este respirația în patru timpi: 4 timpi inspiri, 4 menții aerul, 4 expiri și mai ții încă 4 timpi respirația. Toți timpii se numără în gând. O a treia metodă de conectare la Ființa Divină este prin afirmație: EU SUNT DINTOTDEAUNA CONECTAT LA SINELE MEU DIVIN și/sau EU SUNT DINTOTDEAUNA GHIDAT DE SINELE MEU DIVIN. Alegeri oricare sau pe toate. Acum sunteți în prezent. Nu mai contează ce a fost ieri sau ce urmează mâine.

Să vedem care sunt câteva idei pe care ne putem concentra atenția astăzi, desigur este o posibilitate, însă voi puteți alege să experimentați ce doriți. Afirmația momentului este: ÎMI EXPRIM CREATIVITATEA – Talentele și abilitățile mele creative și unice curg prin mine și sunt exprimate în moduri profunde și mulțumitoare. Creativitatea mea este mereu solicitată.

Creativitatea este esențială în viața fiecăruia dintre noi. Vă invit să discutăm mai amănunțit despre acest subiect pentru a înțelege cât de important e să fim creativi în fiecare situație din viață. DEPRESIA – boala secolului nostru este cauzată de lipsa bucuriei de viață, de lipsa implicării și implicit de lipsa creativității. Sau mai bine zis, creativitatea abolește depresia. Atunci când suntem depresivi, practic rulăm niște gânduri negative și nu ne mai bucurăm de nimic din ce există sau facem. Iar atunci, această stare se transmite în corp, prin neurotransmițători specifici și boala e deja instalată. De aici vedem totul negru, suntem mereu supărați, obosiți sau insomniaci, nu mai mâncăm, iar relațiile cu ceilalți se deteriorează.

Atunci când vrei să schimbi ceva aflat în această boală e nevoie să fii creativ. De câte ori nu ați făcut o schimbare la păr, de exemplu, atunci când treceați prin lucruri noi care simțeați că schimbă profund ceva în viața voastră – un nou copil, o nouă locuință, un nou loc de muncă sau partener?

Undeva în interior, ceva vă spunea că aveți nevoie de o schimbare, pentru a vă putea adapta sau a vă motiva, pentru a privi altfel, pentru a vă vedea altfel. Și apelați la aceste tertipuri care practic implică simț creativ. Facem multe lucruri fără să ne dăm seama ce au ele în spatele impulsului și totuși ne fac atât de mult bine.

De aceea, femei, atunci când treceți prin perioade de schimbări majore, fiți creative – schimbați coaforul, stilul vestimentar, mai bine zis ÎNDRĂZNIȚI. Este valabil și la bărbați – schimbă cercul de prieteni, locurile frecventate, mașini, săli de sport și așa mai departe. Uite acesta poate fi un pas să ieșiți din depresie. V-ați gândit vreodată la el?

Creierul are nevoie în permanență de lucruri noi pentru că așa funcționează el optim. Monotonia dăunează foarte mult și duce mai devreme sau mai târziu la scăderea poftei de viață, de a face lucruri noi și evident la depresie. Astfel că atunci când ne gândim la ce putem face nou, evident apelăm la creativitate, nu? Tangețial, în depresie puteți schimba ceva din camera în care locuiți – perdele, pat, mobilă orice. Și toate implică creativitate! Cum ai vrea să arate totul în jur?

Situațiile de viață pe care le experimentăm în fiecare moment ne cer să fim creativi și nu să acționăm în fiecare zi la fel ca în precedenta, chiar dacă cei mai mulți asta fac. De exemplu, astăzi mergi pe o rută spre locul de muncă, mâine pe alta. Astăzi când te ridici din pat o faci mai aproape de pernă, mâine la capătul patului. Sunt o mulțime de activități mici și simple care pot aduce niște schimbări fundamentale în viața noastră și în plus, ne aduc în prezent – ceea ce este minunat și e o garanție clară a faptului că trăim viața într-adevăr și că depresia e departe.

„Crezi că eu voi știi să fac asta când mă trezesc dimineața – sunt prea obosit, mă grăbesc.”

Probabil că da, acum nu crezi că poți face asta, însă experimentează – două zile fă așa, iar mai apoi va deveni pas cu pas un lucru firesc. Ai ceva de pierdut? Practic, noi avem nevoie să fim conștienți în fiecare clipă a vieții. Dacă te ridici din pat și de când ai deschis ochii faci zi de zi același lucru nu ești cu nimic mai presus de un roboțel. Ești condus de subconștient. Așa că, dacă vrei să trăiești o viață conștientă, ai nevoie să fii creativ. Pentru a fi creativ nu e nevoie să fii neapărat pictor, ci să faci lucruri mici, de fiecare dată altfel.

Pentru a avea mereu idei creative, vă recomand afirmația: EU SUNT DINTOTDEAUNA CREATIVITATE!  Să vă fie de folos, fiți prezenți și conștienți de faptul că viața vă iubește!

            Cu iubire și dăruire pentru încântarea Sinelui Divin!

Dacă simți că ai nevoie de o consiliere spirituală sau o astrogramă personalizată, te invit să îmi trimiți cu încredere un e-mail la adresa razvandanc@gmail.com sau da click aici.

Pentru a urmări mesajele pentru această săptămână, dați click pe video-ul de mai jos!

Comments

comments