Gândul de înțelepciune al acestei zile la care putem medita este: ÎMI OFER IUBIRE NECONDIȚIONATĂ – Simt cum inima mi se deschide și știu că în ea este loc pentru mine. În acest sens, atenția vine și spre noi, spre nevoile pe care le avem și pe care în ultima vreme e posibil să le fi neglijat sau nu le-am mai pus pe primul loc. A avea grijă de tine nu este deloc un act egoist, ci este un mod prin care se manifestă iubirea de sine. În acest mod vei atrage în viața ta oameni care se respectă și se iubesc, alături de care poți crea lucruri minunate. A-ți oferi iubire fără condiții înseamnă a-ți da voie să experimentezi, a te opri din a te critica pentru orice simți sau gândești. Înseamnă să cauți să te înțelegi și să fii blând cu tine. Să îți înțelegi limitele și să vezi ce poți face pentru a nu deveni limitat. Să fii Observatorul tău și a modifica relațiile și comportamentele care te fac să fii nefericit. A avea așteptări de la tine este o formă prin care inoculezi ideea că sunteți doi, pe când tu ești și atât. Tu ești creator și pe măsură ce îți dai voie să manifești asta, de la cele mai mici aspectele ale vieții până la lucruri mărețe, vei accepta idea și îți va fi mult mai ușor de repetat a doua, a treia, a n-a oară. Oferă-ți tot ce ai nevoie, de la timp petrecut cu tine, până la lucruri materiale. Cu cât te neglijezi mai mult, cu atât vei ajunge să fii mai nefericit și să aștepți sau să crezi că alții „trebuie” să te facă fericit, să îți ofere respect, apreciere, ceva în schimb pentru tot ce ai făcut pentru ei. Ei poate o vor face, poate nu. Oare nu e mai bine să nu trăiești în această dualitate?

autor: Răzvan Danc

            Dacă ești în fața unei schimbări, fă-o cu iubire, accept-o cu iubire. Schimbările pot părea înfricoșătoare doar din cauza faptului că te forțează să ieși din zona de confort și să dai mâna cu necunoscutul. Schimbarea este necesară pentru creier și întreaga ta Ființă, deoarece doar așa poți crea noi rețele neuronale, având noi și noi experiențe. Nu te speria de schimbare, ci ai încredere în Dumnezeul interior care te va ghida întotdeauna în locurile și la oamenii de care ai nevoie pentru a evolua și pentru a crește. Pentru că vrem să ținem totul sub control, avem tendința să căutăm ca totul să fie foarte clar și rațional. Atunci credința nu mai este susținută de mai nimic. Chiar dacă acum nu știi ce va fi, nu știi cum va fi – dacă simți chemarea spre schimbare, mergi pe acest drum. Tot ce vine din interior este autentic, tot ce se aude de la Glasul Interior este demn de urmat. Ai mai multe soluții, mai multe drumuri pe care poți merge însă ceea ce simți este nehotărâre? Nu apare ea oare tocmai din cauza faptului că vrem să controlăm totul, că analizăm conform legii cauză-efect? De ce să nu fi tu cauza? De foarte multe ori ajungem în fața unei răscruci de drumuri și nu știm cum e mai bine, să mergem în stânga sau în dreapta. Ce am învățat în ultima vreme este că de fapt busola corectă sau unitatea de măsură a „corectitudinii” este fericirea. Dacă pe drumul pe care te afli simți fericire, el este cel corect pentru tine. Nu neapărat pentru aproapele tău, însă pentru tine da. Am mai învățat ceva: poți face pași mici, de furnică pe oricare din drum, însă nu sta pe loc pentru că pierzi timp și energie importantă. Ai în spate multe gânduri, emoții, neîncredere, îndoială, trecutul cu rănile sale și așa mai departe. Da. Cu toții avem sau am avut din toate astea câte puțin sau mai mult. Însă până nu iei o decizie, lucrurile nu se vor schimba. Viața asta nu este liniară. Nu scrie niciunde că există un singur drum corect; dacă ar scrie, probabil toți am fi pe el și nu ar mai există opțiuni. Măsoară totul în fericire. Reține că oricând poți schimba ceva în viața ta, oricând te poți întoarce de pe un drum și să mergi pe altul. Fiecare om este unic, iar rețeta succesului meu poate să îți fie de ajutor, însă de foarte puține ori spre niciodată se va potrivi perfect. Motivul e simplu: ai rănile, calitățile, trecutul diferit de al meu.

            Setează-ți dimineața o intenție, fă un plan pentru întreaga zi cu ajutorul căruia să îți trasezi harta zilei. Am dezvoltat un exercițiu EFT (Tehnica de Eliberare Emoțională) special pentru asta. Te va ajuta să îți ridic energia și să dai o direcție conștientă zilei tale.Că recunoaștem sau nu, noi suntem creatorii realității. Unii o fac conștient, alții inconștient. Eu aleg și vă recomand și vouă să o creați conștient. Nu am să dezbat foarte mult această idee, de creare a realității, ci am să las video să vă îndrume. Succes!

            Nu sunteți singuri. Voi sunteți creatori împreună cu Dumnezeu. De aceea orice vă este permis atât timp cât ceea ce faceți nu încalcă liberul arbitru al nimănui. Bucurați-vă. Viața este despre bucurie, despre libertate, în niciun caz despre control sau nefericire. Adunați în jurul vostru oameni cu viziuni asemănătoare care vă pot ajuta, vă pot ghida, vă pot relata propriile experiențe. Însă rețineți: cuvântul și decizia finală este a voastră în totalitate. Fiți bucurie. Sărbătoriți viața. Sărbătoriți fiecare proiect pe care-l duceți la bun sfârșit sau orice începeți nou. Marcați astfel de momente pentru a întări și consolida rețelele neuronale formate. Mai mult de atât, atunci când nu găsiți un răspuns, nu știți încotro să o apucați și nu vă puteți conecta cu interiorul – cereți ajutor. Eliberați-vă de rușine și teamă. Suntem aici cu toții pentru a ne susține în crearea unei vieți conștiente. Nu așteptați ajutorul, pentru că totul se subordonează legii liberului arbitru – voi e nevoie să cereți ajutor pentru a putea să-l primiți. Cereți și vi se va da. Bateți și vi se va deschide.

            Interesant. În momentul în care cereți, aveți deschiderea pentru a primi. Uneori avem tendința de a fi atât de încăpățânați încât nu acceptăm ajutor din exterior, nici măcar la nivel de idee sau îmbrățișare. Vrem să facem noi totul – pentru a dovedi că suntem suficient de buni (rana abandonului, sindromul Salvatorului). La un moment dat ajungem să ne blocăm, mai ales dacă nu ne acordăm răgaz pentru reîncărcare, reenergizare. Și vom suferi. Așa că, dacă cereți ajutor, acceptați să-l primiți. Aveți încredere că acesta va veni de la oamenii de care aveți nevoie și că totuși, decizia vă aparține vouă și doar voi puteți pune în aplicare un sfat. Eu pot spune multe, însă dacă voi nu treceți la acțiune rezultatul va fi același – null. Mergeți înspre oamenii sau instituțiile în care aveți încredere.Căutați oameni care au pregătirea necesară sau care au experimentat lucruri asemănătoare cu ale voastre. Ajutorul va veni întotdeauna, însă dacă ușa e veșnic închisă nu prea are pe unde să intre. Este posibil să nu acceptăm anumite ajutoare din cauza unor credințe false: e nevoie să dai cu capul, viața e grea, nimeni nu te ajută când ai nevoie, etc. Astfel de idei limitative nu fac altceva decât să te îndepărteze chiar și de oamenii care au cele mai bune intenții, iar în final tot nu te vei descurca. Întrebați-vă: de ce nu sunt deschis să primesc, ce anume mă blochează? Iar acest blocaj poate fi prezent în toate domeniile: sentimental, material, al sănătății etc. După ce ați aflat răspunsul puneți-l pe cântar: este el un adevăr sau e o iluzie? Mai am eu nevoie de acesta în viața mea? Dacă răspunsul este nu, alegeți  să vă eliberați. Și dublați alegerea de o acțiune: de exemplu faceți voi primul pas în a cere ajutor. Mult succes!

Pentru mesaje personalizate, consiliere spirituală sau Tehnica de Eliberare Emoțională (Tehnica EFT), vă rog să îmi scrieți la adresa de email razvandanc@gmail.com sau CLICK AICI

 

Comments

comments