Întotdeauna am avut o relație specială cu Divinitatea, încă de mic copil. În familia mea se vorbea foarte mult despre Dumnezeu, despre cât de mult ne iubește și cum niciodată nu ne va părăsi. Foarte rar se vorbea despre faptul că Dumnezeu ar fi supărat, mânios sau că ne-ar pedepsi. Ceea ce nu s-a vorbit niciodată în familia mea, și sunt convins că acest lucru e valabil în majoritatea familiilor, este faptul că o bucățică de Dumnezeu se află în interiorul meu, că eu conțin Sinele Divin.

articol de Răzvan Danc, din învățăturile Niculinei Gheorghiță

            Prima dată când am aflat acest lucru acum câțiva ani am avut un șoc. Toate credințele mele au fost date peste cap. A fost un șoc atât de puternic încât a fost nevoie să iau o foaie de hârtie și să scriu: o bucățică din Dumnezeu se află în interiorul meu pentru a mă ajuta să accept acest lucru, iar hârtia era mereu în fața mea. Acum, după acel eveniment, din poziția de Observator realizez că de fapt eu am acționat în direcția acceptării, am făcut un uriaș pas în zona de necunoscut, dincolo de zona de confort – cu adevărat mi-am dorit să-mi schimb viața și nimic nu mă putea opri.

            Timpul a trecut și prin fiecare zi pe care o trăiesc și în care mă bucur realizez că într-adevăr suntem creații Divine, că în fiecare dintre noi se află Dumnezeu, că noi suntem creatorii realității noastre. A fost un moment foarte important în viața mea, deoarece îl vedeam pe Dumnezeu ca pe un membru al familiei mele, atât de des se vorbea despre el. Cu toate astea, el era întotdeauna afară, niciodată în interiorul meu. Și așa am trăit 20 de ani.

            În momentul în care am mers pe ideea că eu îl conțin pe Dumnezeu și am început să creez și să accesez o minte nouă – nelimitată, mintea veche a dat un semnal destul de puternic: vinovăția. Începusem să mă simt vinovat, să îmi fie rușine față de acea entitate din exterior, simțeam că o neglijez și parcă mă oprea din a accepta și manifesta plenar Sinele Divin. Atunci a fost un moment de cotitură în viața mea, deoarece corpul fizic a făcut o radiografie a minții vechi și totul s-a concretizat cu niște dureri. Citind, am aflat că în spatele oricărei boli se află un puternic sentiment de vinovăție. Evident, prima reacție a fost: eu nu am nicio senzație de vinovăție. Și tot acel Sine Divin magnific a grăit instant: mai gândește-te odată! Și am continuat cu negarea. Apoi am făcut o introspecție și am văzut că multe lucruri noi mă atrag, altele vechi nu mă mai atrag. Și am continuat să cercetez până am ajuns la concluzia că ceea ce nu mă mai atrage este asemănat de mintea mea veche cu ideea de Dumnezeu exterior, iar cele noi cu ideea de Dumnezeu interior. Abia atunci am zis wow! într-adevăr, mă simțeam vinovat față de Dumnezeul exterior.

            Și am început lucrul cu mine: exerciții de iertare, afirmații și alte discipline care m-au ajutat să mă liniștesc. Apoi am simțit real ideea: Dumnezeu este doar IUBIRE. Atât. În fiecare celulă a corpului meu se află Dumnezeu, sunt făcut real după chipul și asemănarea Sa.

            În fiecare celulă am implementat programul de creator, de născător de viață – indiferent ce înseamnă asta. În fiecare parte din mine poate fi accesată bucuria prin creație. A fost eliberator și evident m-am vindecat. Dumnezeu ne-a înzestrat pe fiecare dintre noi cu liber arbitru și ne dă voie să experimentăm acest drept. El nu vede lucrurile ca fiind bune sau rele, ci vede totul ca pe o experiență din care noi ne înțelepțim.

            Mintea veche, care mereu critică, judecă, argumentează este cea care creează Raiul sau Iadul. În perspectiva mea, raiul este bucuria de a fi, bucuria de a creat, de a iubi, de a oferi iubire, de a manifesta înțelegere și acceptare pentru tot și toate. Altfel spus: raiul este starea în care tu ești una cu totul. Pe de altă parte, iadul este critica, judecata, ura, neiertarea, credințele false și limitative în care ne scăldăm și cu care aruncăm în toți cei din jurul nostru. Altfel spus: iadul este starea în care tu ești separat de Dumnezeu.

            Bucuria este o stare firească, este starea în care Sinele Divin este una cu Tine, cu mintea și corpul tău. Trăiești în bucurie atunci când tu nu te mai vezi o entitate distinctă de Dumnezeu, când înțelegi că ești creat de Dumnezeu pentru a crea, nu pentru a suferi, când înțelegi și accepți că ești creatorul realității tale și că orice crezi, orice spui, orice simți este privit cu iubire și aprobare de către Creatorul Central. Orice spui, aici și acum, primește un singur răspuns: așa să fie!

            Dumnezeul conștientizat din interiorul ființei tale te face să fii nelimitat. Mintea veche, cea plină de programe, plină de frustrări și antrenată, gândită doar să te facă să supraviețuiești, va vrea să rămâi în zona ta, în zona limitată acolo unde poți controla totul. Poți știi că ești în mintea limitată atunci când controlezi totul, când ai o așteptare, un atașament față de un rezultat.Toate astea duc la suferință și inhibă programu de Creator, iar asta face ca Sinele Divin să fie tot mai greu de auzit.

            Dumnezeu mă iubește, indiferent de ce spune conștiința socială, de ce spune gura lumii, de ce spune mintea mea veche (care a fost programată tot de alte minți limitate). Se spune că Dumnezeu nu îți dă mai mult decât poți duce și atunci, înseamnă că prin antrenament mintea veche poate fi schimbată.

            Mă ajută foarte mult aceste afirmații atunci când vreau să mă conectez conștient la Sinele meu Divin și vi le recomand cu drag:

 • Eu sunt dintotdeauna conectat la Sinele meu Divin;
 • Eu sunt dintotdeauna ghidat de Sinele meu Divin;
 • Eu sunt dintotdeauna mintea nelimitată a lui Dumnezeu.

            Dă-ți voie să simți iubirea Divină. Este cu totul și cu totul altă stare decât ceea ce credem că este iubirea. Această iubire Divină are darul vindecării și vine la pachet cu înțelegerea, nonjudicativitatea, acceptarea și poate cel mai important: LIBERTATEA. Când conștientizezi că ești bucată de Dumnezeu, că prin tine curge Dumnezeu, devii nelimitat. Te simți nelimitat.

            Mintea veche renunță ușor? NU. Însă acesta rolul ei, să te protejeze de orice crede că ți-ar putea pune viața în pericol (ieșirea din zona de confort și explorarea noului și a necunoscutului). Totuși, atunci când revine un gând distructiv, care să te facă să te simți separat de Dumnezeu, spune STOP! Apoi activează linia de destin în care tu te manifești conform afirmațiilor tale.

            Creează ceva, așa cum eu acum creez acest articol, și simte bucuria pe care o ai în momentul în care faci acel lucru, cum ești plin de energie, plin de idei geniale și cum timpul nu mai există. În momentul în care măcar o dată ai creat conștient ceva și ai văzut ce stare minunată poți avea, atunci ai conștientizat cum se simte Dumnezeu. Este un sentiment unic pe care nu vrei să-l mai pierzi.

            Tocmai de asta, continuă să creezi. Fă mereu ceva nou, fă ceva pentru sufletul tău, pentru creșterea și evoluția ta. Ajută-te de aceste afirmații pentru a deveni nelimitat:

 • Eu sunt dintotdeauna geniu în manifestare;
 • Eu sunt dintotdeauna încredere în Sine;
 • Eu sunt dintotdeauna soluția pentru … (descrie situația);
 • Eu sunt dintotdeauna eficiență maximă;
 • Eu sunt dintotdeauna iubire Divină;
 • Eu sunt dintotdeauna nelimitat;
 • Eu sunt dintotdeauna intuiție;
 • Eu sunt dintotdeauna inspirație Divină;
 • Eu sunt dintotdeauna în prezent;
 • Eu sunt dintotdeauna conectat la Sinele meu Divin;
 • Eu sunt dintotdeauna ghidat de Sinele meu Divin;
 • Eu sunt dintotdeauna mintea nelimitată a lui Dumnezeu.

            Exprimați-vă. Scoateți la suprafață bucățica din Dumnezeu. Acesta este rolul existenței noastre: să facem cunoscut necunoscutul. Să aducem pe Dumnezeu în materie. Eliberați-vă de vină. Dumnezeu este doar IUBIRE. El nu judecă, ci noi ne judecăm cu mintea limitată. El nu pedepsește, noi o facem prin fiecare moment în care ne simțim vinovați (ce paradox: ne simțim vinovați pentru că facem ceva, iar asta ne aduce pedeapsă tot de la noi).

            Pentru el tu ești și atât. Nu ești bun, rău, păcătos sau sfânt. Ești! Ești minunata lui creație. Ești minunat! Simte și manifestă asta în fiecare clipă, pentru că așa îl vei cunoaște pe Dumnezeul manifestat.

AȘA ESTE ȘI AȘA SĂ FIE!


Pentru mesaje personalizate, consiliere spirituală sau Tehnica de Eliberare Emoțională (Tehnica EFT), vă rog să îmi scrieți la adresa de email razvandanc@gmail.com sau CLICK AICI

 

Comments

comments