De ce este important să poți ierta chiar dacă ți s-a greșit enorm?

A nu fi dispus să ierţi este un lucru îngrozitor pe care ţi-l faci ţie însuţi. Amărăciunea este ca şi cum ai înghiţi o linguriţă de otravă în fiecare zi. Se acumulează şi îţi face rău. Este imposibil să fii sănătos şi liber când te ţii legat de trecut.

Louise Hay: A nu fi dispus să ierţi este un lucru îngrozitor pe care ţi-l faci ţie însuţi

A ierta este dificil pentru atât de mulţi oameni. Toţi trebuie să depunem efort ca să putem ierta. Oricine are o problemă în a se iubi pe el însuşi este blocat în această zonă. Iertarea îţi deschide inima către iubirea de sine. Mulţi dintre noi poartă ranchiună pentru ani şi ani. Suntem convinşi că avem dreptate din cauza a ceea ce ne-au făcut. Suntem de fapt blocaţi în închisoarea resentimentului de a avea numai noi dreptate. Ajungem să avem dreptate. Nu ajungem însă niciodată să fim fericiţi.

01

Aproape că te pot auzi spunând: “Dar nu ştii ce mi-au făcut, este de neiertat”. A nu fi dispus să ierţi este un lucru îngrozitor pe care ţi-l faci ţie însuţi. Amărăciunea este ca şi cum ai înghiţi o linguriţă de otravă în fiecare zi. Se acumulează şi îţi face rău. Este imposibil să fii sănătos şi liber când te ţii legat de trecut. Incidentul a trecut de mult şi este încheiat. Da, este adevărat că nu s-au purtat bine. Oricum, s-a terminat. Poate simţi că dacă îl ierţi pe cel care ţi-a făcut rău este ca şi cum ai spune că ceea ce a făcut a fost ok.

Una din marile noastre lecţii spirituale este de a înţelege că fiecare face ce poate mai bine în orice moment dat. Oamenii pot face atât de multe cu înţelegerea, conştientizarea şi cunoaşterea pe care o au. Fără excepţie, oricine se poartă urât cu cineva a experimentat acelaşi lucru în copilărie: altcineva s-a purtat urât cu el. Cu cât mai mare violenta, cu atât mai mare durerea interioară şi cu atât mai mult se poartă urât. Acest lucru nu înseamnă că acest comportament al lor este acceptabil sau scuzabil. Oricum, pentru propria evoluţie spirituală, trebuie să înţelegi durerea lor.

Incidentul a trecut. Poate de mult timp. Eliberează-te de el. Permite-ţi să fii liber. Ieşi din închisoare şi păşeşte în lumina vieţii. Dacă incidentul încă continuă, atunci întreabă-te de ce ai o părere atât de proastă despre tine încât să accepţi asta. De ce stai într-o astfel de situaţie? Nu îţi irosi timpul încercând să reglezi conturile. Nu funcţionează. Ceea ce degaji întotdeauna vine înapoi la tine. Aşa că renunţă la trecut şi fă un efort pentru a te iubi pe tine însuţi în prezent. Atunci o să ai un viitor minunat. Acea persoană pe care îţi vine cel mai greu să o ierţi este cea care te poate învăţa cele mai mari lecţii. Când te iubeşti pe tine suficient de mult încât să te ridici deasupra vechii situaţii, atunci îţi va fi mult mai uşor să înţelegi şi să ierţi. Şi vei fi liber.

iertare

Iată câteva exemple de afirmaţii pe care le poţi spune pentru a ierta:

– Acum sunt în siguranţă să mă eliberez de toate traumele copilăriei mele şi să mă mut în dragoste.

– Ştiu că nu pot să îmi asum responsabilitatea pentru alţi oameni. Suntem cu toţii sub legea propriei conştiinţe.

– Iert pe toată lumea din trecutul meu pentru toate greşelile percepute. Mă eliberez de ele cu dragoste.

Sursă: Garbo.ro

 

Comments

comments

Author: RazvanDanc

Răzvan Danc - jurnalist, specializat în comunicare, pasionat de viață, oameni, dezvoltare personală și spirituală. Contact: razvandanc@gmail.com Mai de curând am făcut un salt cuantic (2015), cum îmi place să spun, unul prin suferință, dar a meritat și am ajuns să o cunosc pe Niculina Gheorghiță care mi-a schimbat definitiv viața. Am început un frumos proces de formare și resetare a calculatorului (creierului) și instalarea de noi programe. Totul se petrece în AICI și ACUM. Abia aștept să aduc în realitatea mea noi experiențe, noi oameni și adevăruri. Îmi place să descopăr partea frumoasă a vieții, să creez și să mă bucur. Cred că fiecare dintre noi ne putem construi o viață minunată, iar eu vreau să fac asta conștient. Viața mă iubește! Viața te iubește!