Pentru a primi cele mai noi articole, te invit să mă urmărești pe Facebook – click FOLLOW

            Gândul de înțelepciune al acestei zile este: STĂRUI ASUPRA GÂNDURILOR CONSTRUCTIVE – Dacă în viața mea apare binele, iar eu îl neg, spunând NU CRED, pur și simplu îmi alung binele. Interesantă abordare vine din acest mesaj. Avem nevoie să înțelegem că a fi pozitiv este opusul lui negativ și astfel trăim o viață în dualitate, nu în echilibru sau în armonie.

autor: Răzvan Danc

De aceea, corect este să gândim și să spunem că alegem să avem gânduri constructive pentru viața noastră. În acest mod ne plasăm deasupra dualității. A fi un om cu o gândire constructivă înseamnă a fi un om care a ieșit din victimizare, care nu mai caută vinovați pentru ceea ce i se întâmplă; înseamnă a fi un om care înțelege puterea gândului și acceptă ideea că el își creează realitatea prin tot ce este, spune, simte și face. Desigur, își asumă întreaga responsabilitate pentru asta. Am simțit de curând că a avea o gândire constructivă – a fi de partea ta indiferent ce se întâmplă – dezvoltă foarte mult credința, iar orice credință are nevoie de voință, iar voința are nevoie de credință. Este foarte simplu: cu cât devii mai repede conștient de puterea pe care o ai, cu atât mai devreme te responsabilizezi și începi să lucrezi în direcția vindecării vieții tale și crearea unui prezent în armonie cu tot și toate.

Nu vă negați experiențele constructive ale vieții. „Nu cred” este evident un semn de îndoială, de lipsă de credință. Voi meritați, fiecare în parte, tot ce este mai bun pe acest Pământ, iar Dumnezeu este întotdeauna de partea noastră, deoarece se află în fiecare celulă a corpului, peste tot în jurul nostru. Așadar, acceptați că meritați să trăiți o viață minunată și dați-vă voie să o trăiți. Acceptarea doar la nivel mental nu ajută prea mult, dacă nu este urmată de fapte.

În schimb, faptele nu vor aduce niciodată rezultate, până când o idee nu este acceptată la nivel mental. Iată deci cât de important este echilibrul și cunoașterea de Sine. Căutați-vă și vă veți găsi. Iar atunci când vă veți găsi și veți înțelege ce entitate minunată sunteți, veți fi descoperit adevărul. Iar adevărul vă va elibera. Așa să fie!

            În direcția trăirii unei vieți în armonie, unei vieți în care să adoptăm o gândire constructivă este nevoie să manifestăm și să luăm decizii obiective în momente emoționale. Acest pas este decisiv și este unul dintre cele mai provocatoare etape pentru noi, oamenii. Și totuși, putem lucra.

În momentul în care primim o veste distructivă, legătura dintre cortexul pre-frontal (logica, rațiunea) și sistemul limbic (creierul emoțional) se rupe. Atunci noi suntem căzuți pradă emoțiilor. Ce putem face? Un exercițiu foarte simplu este respirația în patru timpi, care ajută la refacerea acestei legături rupte. Cum se aplică: INSPIR (și numeri în gând până la 4), ȚII AERUL (și numeri în gând până la 4), EXPIRI (și numeri în gând până la 4), ȚII AERUL (și numeri în gând până la 4).

Foarte simplu, nu-i așa? Chiar ieri auzeam un cântec pentru grădiniță care printre altele spunea: nu te enerva…trage aer în piept și numără până la 10 înainte de a spune ceva…

Am zis WOW! Uite că totuși învățăm de mici cum e cu această legătură dintre rațiune și emoție. O altă modalitate ușoară de a ieși din emoție este să spuneți cinci lucruri din jurul vostru (Niculina Gheorghiță), cinci orașe, capitale, să faceți niște calcule. Unii vor întreba: și crezi că în astfel de momente voi mai avea eu timp sau șansa să mai fac ce spui tu? Răspunsul meu este foarte simplu: asta face diferența dintre un om conștient, responsabil și unul care alege să trăiască în ignoranță.

Dacă un singur om a reușit să facă asta, înseamnă că noi toți putem face acest lucru cu ușurință. În continuare, eliberați-vă de toți oamenii sau obiceiurile nocive. Atunci când tu în interior ești în dezechilibru atragi oameni care să fie exact ca tine. De aceea, echilibrează-te și acești oameni vor dispărea.

Pentru a primi cele mai noi articole, te invit să mă urmărești pe Facebook – click FOLLOW

Exteriorul este oglinda interiorului. Acesta e un alt concept necesar să fie acceptat pentru a ne opri din a mai da vina pe exterior pentru ce trăim. Și, încă un pont: continuați să aveți simțul umorului. Zâmbetul face minuni în viața noastră. Acesta este modul simplu, însă disciplinat prin care puteți deveni „alți oameni.”

Pentru mesaje personalizate, consiliere spirituală sau Tehnica de Eliberare Emoțională (Tehnica EFT), vă rog să îmi scrieți la adresa de email razvandanc@gmail.com sau CLICK AICI

 

Comments

comments