Cu siguranța, ați auzit cu toții despre importanța gândirii pozitive, despre forța gândurilor sau despre comunicarea extrasenzorială (prin intermediul gândurilor). Oamenii comunică între ei atât prin viu grai, cât mai ales prin intermediul gândurilor. De asemenea, tot prin intermediul gândurilor, fiinţele umane comunică cu întreaga natură înconjurătoare. Practic, trăim într-un ocean nesfârșit de gânduri, într-o lume de gânduri.

1111

Ce sunt gandurile?

Gândul este cel care apare primul și de abia apoi îl exprimăm sau nu prin vorbire; gândirea este strâns legată de vorbire. Iată câteva exemple simple pe care cu toții le-am întâlnit în viața de zi cu zi, mai mult sau mai puțin:

Când ne gândim intens la un prieten am putut constata de multe ori că după puţin timp, telefonul sună, iar când răspundem, constatăm cu uimire că este chiar persoana la care tocmai ne-am gândit. Sau: fiind pe stradă, privim cu multă atenţie pe cineva din spate şi imediat, persoana fixată de noi cu privirea se întoarce către noi. Și lucrurile nu se opres doar aici, există situații când un anume cercetător face o nouă descoperire, iar atunci când dorește să o facă publică constată că și altcineva s-a gândit exact la același lucru; este ca şi cum ideea respectivă ar fi „plutit în aer”.

Spre deosebire de viteza luminii care este de aprox. 300.000 de kilometri pe secundă,gândurile ajung practic instantaneu la destinație. Așa cum, prin intermediul undelor radio, spre exemplu un artist care cânta în SUA, poate fi ascultat, în timp real, și în Europa la mii de km. distanța, asemănător se comportă și gândurile noastre, ele ajung practic instantaneu la destinație, iar dacă nu au un scop și o destinație bine definită, ele se împrăștie în toate direcțiile. Gândurile călătoresc mai repede decât lumina, pătrunzând în minţile altor oameni şi producându-le, prin rezonanţă, gânduri similare, în funcție de energia și vibrația lor. Astfel, gândurile care emană de la persoane evoluate spiritual, vor avea o vibrație mai înaltă și vor înfluența oamenii într-un mod pozitiv, mai ales pe cei care întrețin gânduri similare de armonie şi pace. În schimb, un om angrenat în activităţi lumeşti, a cărui minte este plină de gelozie, răzbunare şi ură, emite gânduri negative, ce pătrund la rândul lor în minţile a mii de oameni, creându-le stări asemănătoare, de ură, de neliniște, de tristețe, de agresivitate etc.

1

Practic, fiecare individ se comportă ca un ”burete”; absoarbe  gândurile din univers emise de alții și, la rândul său, emite alte gânduri în mediul înconjurător, cu particularitatea că fiecare are propria lume a gândurilor. Cele mai multe gânduri, ne vin în minte inconștient, acestea provin din subconștient și doar o mică parte a gândurilor sunt produsul intelectului conștient.

Avem propria lume mentală și un mod individual de a înțelege și interpreta lucrurile, de multe ori ne vine foarte foarte greu să înţelegem viziunea celuilalt și de aici apar disensiuni, certuri, despărțiri. Așa se explică faptul că prieteniile și relațiile nu durează niciodată prea mult. Pentru a ne putea înțelege mai bine unii cu alții, mai întâi ar trebui să stabilim acea empatie între noii, adică să acordăm pe frecvenţa vibraţiilor gândurilor celuilalt. Unde nu există empatie, cu greu putem vorbi de o prietenie autentică.

 

O caracteristică importantă a gândurilor este aceea că ele trăiesc. Chiar atunci când corpul fizic își încetează existența, gândurile rămân, ele nu pot muri niciodată.

Gândurile își produc efecte (se materializează) în funcție de intensitatea lor; cu cât este mai puternic un gând, cu atât vor apărea mai repede rezultatele sale. Când gândul este focalizat, având o țintă clară, el va produce anumite efecte, direct proporţional cu forţa cu care emiţătorului emite acel gând. Prin forța de emitere a unui gând se înțelege concentrarea emitentului sau repetarea gândului suficient de mult până ce acesta devine gând forță și astfel se naște ”puterea gandului”.

2

Puterea Gandului

Puterea gandului și implicit a subconștientului este practic nemărginită. Gândurile pot face, practic, orice, ele pot vindeca boli, pot transforma mentalităţi, comportamente, stări emoționale etc. Tot prin intermediul gândurilor, la fel de bine ne putem îmbolnăvi, întrucât orice impuls al minţii, orice gând, este transmis celulelor. Astfel, ele sunt influenţate de diferitele stări mentale. Dacă mintea este deprimată, confuză, sau conţine emoţii şi gânduri negative, acestea sunt transmise prin nervi, fiecărei celule a corpului. În această situație, celulele (globulele albe care produc anticorpi) care ar trebui să apere organismul de viruși, bacterii, streptococi intră în panică. Agitaţia le slăbeşte puterea și nu îşi mai pot îndeplini corect funcţiile, iar eficienţa lor scade. În acest moment riscăm să ne îmbolnăvim.

Orice gând are greutate, formă, mărime, culoare, calitate şi putere, ce pot fi percepute de către clarvăzători prin ochiul interior.  Nimic nu există pe această lume decât prin gândurile noastre; dacă mintea, care este cauza tuturor gândurilor – dispare, la fel vor dispărea şi obiectele lumii exterioare. Sunetul, pipăitul, forma, vederea, gustul şi mirosul, trezirea, visul, somnul adânc, pasiunea, mânia, scurgerea timpului – toate acestea nu sunt decât produsul minţii. Gândurile pe care le percepem în jurul nostru (sub forma obiectelor exterioare) nu sunt decât ”minte” exprimată în forme sau substanţă. Gândul creează, gândul distruge. Toate obiectele acestei lumi sunt puse în legătură şi asociate numai prin procesul gândirii, care le dă culoare, formă şi toate celelalte calităţi cu care suntem obişnuiţi.

Prietenia şi duşmănia, virtutea şi viciul există doar în minte. Fiecare minte creează o lume a binelui şi a răului, a plăcerii şi mâniei, doar prin propria sa imaginaţie. Binele şi răul, plăcerea şi durerea nu izvorăsc din obiecte; ele aparţin doar propriei noastre atitudini lăuntrice. Nu există numic bun ori plăcut în această lume; ele există doar în mintea noastră….puterea gandului este imensa!

 

Sursa: Puterea Subconștientului 

Comments

comments