De câte ori nu ți s-a întâmplat să crezi că situația prin care treceai părea fără de scăpare? De câte ori nu te-ai simțit la capătul puterilor și la un pas să cazi în prăpastie? Și de fiecare dată ai trecut cu brio peste această încercare.

realizat de Răzvan Danc, după învățăturile Niculinei Gheorghiță

Am o mulțime de exemple din viața mea și a celor din jur care atunci când credeau că nu mai există nicio șansă, se ivea ceva ce să-i scoată din acea provocare. Așadar, ce vreau eu să subliniez aici este că întotdeauna există soluții pentru ceea ce experimentăm. Am învățat un lucru interesant de la profesorul meu de matematică, ce mi-a folosit întotdeauna: „ține minte, orice problemă are cel puțin o soluție.” Și așa a fost mereu.

Pentru a putea găsi răspunsuri și a rezolva totul este nevoie să urmăm câțiva pași. Primul dintre ei ar fi acela de a nu mai căuta vinovați în exterior pentru ceea ce trăim. Cine caută în afară, se risipește; cine caută înăuntru, se descoperă. Așa este! Atunci când ești preocupat să găsești vinovați exteriori nu faci altceva decât să pui și mai multe paie pe foc, deoarece dacă o anumită situație a apărut în viața ta, înseamnă că ai creat-o, ai nevoie de ea pentru a evolua și bineînțeles ești înzestrat cu toată puterea de care ai nevoie pentru a o rezolva în modul cel mai benefic pentru tine și întreaga creație.

Pasul doi este să intri în poziția de observator, adică să ieși din emoții. Să faci un pas în spate pentru a privi lucrurile în ansamblu. Și te poți întreba: ce gândesc eu acum? ce simt eu acum? În momentul în care ți-ai adresat cele două întrebări tu nu mai ești emoția, tu ești partea superioară care o observă.

Te va ajuta foarte mult și respirația în patru timpi pentru a reface legătura între sistemul limbic și cortexul prefrontal. Haide să înțelegem mai bine. Atunci când suntem puși în fața unei situații dificile, cu care nu ne-am mai întâlnit sau altfel spus problemă deși eu nu uzitez acest termen corpul nostru intră într-o stare numită luptă sau fugi în care sunt secretați doi neurotransmițători cortizol și adrenalină. Nimic complicat până acum. Începem să avem fel și fel de gânduri, se activează diverse credințe false și începem să avem emoții distructive de cele mai multe ori. Creierul nu se mai oxigenează corect în astfel de momente. Interesul este poziționat spre extremități pentru a fugi sau a lupta cu situația. Respirând conștient și numărând respirațiile nu facem altceva decât să oxigenăm corect creierul și să activăm partea logică, rațională din el. Este util de asemenea să denumiți și să numărați șapte obiecte pe care le vedeți în jurul vostru.

Ați auzit de multe ori: privește tabloul în ansamblu sau privește lucrurile în afara cutiei. Despre asta este vorba. De a raționa în astfel de momente pentru că atunci ai cel mai ușor tendința de a pierde controlul trupului și a minții. Așadar, atunci când suntem surprinși de o veste, de o situație: respirați profund. Va face miracole, apoi începeți să gândiți lucrurile logic, rațional. Evitați scenariile mentale în care să previzionați ce se poate întâmpla. Noi ne scriem viitorul cu fiecare gând și fiecare acțiune pe care o facem. Astfel, deveniți responsabili pentru ce sunteți.

De ce întâmpinăm anumite provocări? Avem nevoie de ele pentru a evolua sau ni le-am creat în trecut prin gânduri, vorbe, acțiuni, frici. Mi-aș dori ca fiecare om să înțeleagă faptul că orice acțiune are o reacțiune. Orice faci, se întoarce la tine mai devreme sau mai târziu. Legea cauză – efect nu greșește niciodată. Dacă primești ce nu ți-ai dorit, caută să vezi cui ai oferit tu asta, de ce îți oferi inconștient ție asta, ce din tine atrage în viața ta situația pe care o traversezi. Răspunsurile nu sunt în afară și nici închise într-o cutie a Pandorei.

Universul se ghidează după niște legi foarte clare care nu dau cu virgula în cazul tău sau al meu. Noi nu suntem niște excepții de la regulă. Dacă legea spune: ce dai – primești. Înseamnă că dacă ai primit, ai dat. Căutăm scuze? Poate, însă nu ne sunt de folos. Universul nu acceptă contestații pentru ceea ce tu ai predat. Așadar, haideți să sădim frumos, bucurie, iubire, încredere și tot ce vrem noi să primim. Hai să ieșim din starea de salvator.

Deunăzi o cititoare îmi povestea cum legea nu i se poate aplica ei căci ea nu a făcut nimic din ceea ce primește, ci din contră s-a sacrificat pentru alți, foarte apropiați etc. Ei bine, a interferat cu situația omului (mamă, tată, copil – nu contează) și nu avea acest drept, iar Universul te scoate din ecuație mai devreme sau mai târziu pentru că tu ai venit aici să înveți ceva, celălalt altceva, iar noi e bine să ne susținem unii pe alții, însă să nu luăm pietrele tuturor și le împingem noi. Doar pentru că ești mama copilului tău nu îți dă dreptul în fața Universului să-i iei provocările în cârca ta și să i le rezolvi. Pentru că uite așa se nasc victimele: copii în care părinții nu au încredere sau în locul cărora fac orice pentru că îl văd mic și neajutorat. Copiii nu sunt chiar așa neajutorați cum credem, fiind în contact cul Sinele lor Divin.

Așadar, meditați la acest aspect: ce dai – primești și la faptul că legea nu se înșală, Universul nu are preferați sau antipatici. Nu mai aruncați așa repede pisica în curtea vecinului, pentru că până nu vă asumați responsabilitatea pentru ce ați creat în Univers, veți experimenta la nesfârșit sub diverse forme aceleași situații. În ultima instanță decizia va fi asa: te trezești sau pleci.

Intrând în contact cu voi, cu Sinele Divin, fiind prezenți veți găsi mereu soluții pentru provocările vieții. Acesta este următorul pas – conectarea la Sine. Apoi ascultați-vă, priviți argumentele, limitările, stările interioare. Și întrebați: ce să fac? Iar răspunsul vine foarte repede, ca o stare nu neapărat ca o voce. Apoi imediat acționați. Căutați informațiile necesare, oamenii care au mai trecut prin asta și au reușit. Aveți încredere în intuiția voastră căci vă va duce exact acolo unde aveți nevoie să fiți.

Manifestați recunoștință pentru ce experimentați – conștientizați faptul că este un nou stadiu, un nou început pentru voi și merită să fie prețuit. Atunci când nu lupți contra vieții tale, vezi și soluțiile. Uneori suferința este cel mai bun ghid – de aceea și multe salturi în evoluție se fac prin suferință. Pentru că nu s-a înțeles din prima lecție, nu s-a acordat atenție Sinelui, s-au încălcat legile Universului etc. Renunțați la lupta împotriva voastră. Acceptați starea de fapt, căutați cauza și schimbați gândul cu ceva constructiv.

Aduceți pace în suflet prin acceptarea faptului că SUNTEȚI UNA CU SINELE DIVIN și că având încredere veți găsi răspunsuri, indiferent de dimensiunea situației. Continuați să fiți prezenți în viața voastră și așa veți recunoaște oameni, situații care să vă conducă pe drumul favorabil. Nu uitați: este mai bine să faci un pas de furnică, decât să stai pe loc.

Cu iubire și dăruire pentru încântarea Sinelui Divin!

Dacă simți că ai nevoie de o consiliere pentru dezvoltare personală și spirituală sau o astrogramă personalizată te invit să îmi trimiți cu încredere un e-mail la adresa razvandanc@gmail.com sau da click aici.

Pentru a urmări mesajele pentru această săptămână, dați click pe video-ul de mai jos!

Comments

comments