Gândul de înțelepciune al acestei zile este: MERIT TOT CE ESTE MAI BUN ȘI ACCEPT TOT CE ESTE MAI BUN ACUM – Sunt înzestrat(ă) mental și emoțional să mă bucur de o viață prosperă și plină de iubire. A merita tot binele este un drept din naștere. Îmi revendic acest drept. Minunat. Vorbim despre acceptare și a-ți da voie să fii. Despre acceptare citesc în ultima vreme și înțeleg tot mai mult cât de importantă este acceptarea în crearea realității. Noi putem obține și manifesta tot ceea ce ne dorim, însă singurul „impediment” în calea materializării este doar lipsa de acceptare. Atunci când acceptăm ceva, când acceptăm faptul că putem avea acel lucru, că merităm să-l avem – atunci realitatea întreagă se modifică. Trăim în neacceptare doar atunci când sunt activate credințele false primite în copilărie. De exemplu: banii nu aduc fericirea (nu acceptăm că putem fi bogați), nu ești suficient de bun, nu meriți să fii iubit, nu meriți, nu poți, nu ai…și alte astfel de idei toxice pentru dezvoltarea noastră. Tocmai de aceea este nevoie de meditație, de intrare în contact cu noi pentru a vedea dacă este sănătos și realist ceea ce noi gândim sau de fapt în spatele gândirii noastre se află o credință falsă, o limitare. Dacă descoperim că este o limitate, atunci e nevoie să o conștientizăm, să acceptăm că ea există și apoi cu fermitate să o schimbăm. Fiecare credință pe care o avem este de fapt o rețea neuronală solidă în creierul nostru care se activează negreșit. Iar pentru a modifica realitatea este nevoie să modificăm ceva, adică să creăm o nouă rețea neuronală cu ideea pe care ne-o dorim. De exemplu: pentru credința sunt sărac, credință pe care ai trăit-o ani de zile, te-ai văzut sărac, te-ai comportat ca un om sărac, te-ai simțit sărac – este nevoie de 29 de zile pentru a crea o nouă rețea de altă frecvență pe ideea eu sunt bogăție. În aceste 29 de zile este nevoie să lucrezi cu tine, să cauți informații, să acționezi, să lucrezi la acceptare, să îți dai voie să fii bogăție. După aceste 29 de zile rețeaua neuronală este creată și urmează perioada de consolidare a ei și transformarea în atitudine. Pentru asta e nevoie de 6, 12 luni. Pentru unii pare mult, pentru alții puțin. Ce cred eu este că merită. În acest timp, neuronii care erau legați la rețeaua neuronală de sărăcie se vor dezlega. Iar rețeaua de sărăcie va fi numită: linie moartă. Iar în toată această perioadă vei avea momente, evenimente, situații în care te vei simți bogat, vei experimenta bogăția. Toate vin să te ajute să îți susții rețeaua neuronală creată. Vor exista și teste? Desigur. Într-un articol recent am vorbit despre modul prin care corpul vreau să te facă să revii la ce ai fost pentru că era zona lui de confort. Însă cu voință și credință vei reuși. Mult succes! Acceptați că sunteți minunați, că sunteți tot ceea ce vă doriți și veți manifesta asta în tot și toate. Așa să fie!

autor: Răzvan Danc

            Eliberați-vă de frică. Ea este doar o stare mentală, ceva ce nu există cu adevărat în afara minții noastre. Căutați să deveniți conștienți în momentele de frică intensă. Vă poate fi de folos respirația în patru timpi, respirația conștientă, numirea unor obiecte din jurul vostru, numărarea a diverse lucruri. Practic refaceți legătura între creierul emoțional și partea rațională a creierului vostru. Ce este frica? Frica este o emoție puternică, o emoție ce apare atunci când noi nu mai stăm în prezent, ci navigăm între trecut și viitor, mai cu seamă înspre viitor. Pentru că ego-ul nu poate să controleze viitorul (căci nu există în prezent), ci doar anticipează, se naște frica. Frica poate fi paralizantă. Frica se naște atunci când te întrebi „cum va fi…” sau când îți creezi fel și fel de scenarii mentale pe marginea unei idei despre care e posibil să nu știi nimic concret în prezent. Frica apare când tu pierzi din vedere cine ești cu adevărat, dincolo de limitări și credințe. Noi suntem mai mult decât un corp fizic, suntem 0.001% materie, iar restul este energie și informație. Frica se poate aboli prin conștientizare și prin prezență. Atunci când refuzi să mai anticipezi viitorul, trăiești clipa și în clipa de față nu ai nicio problemă. Astăzi să fie despre astăzi. Acum ceva timp, aveam nevoie să fac un control medical și bineînțeles că pentru câteva momente am alunecat în viitor și am început să faci scenarii. Nu doar că m-am simțit oribil, ci m-am simțit scurs de energie. Și am decis să stau în prezent, să conștientizez că astăzi este astăzi și mâine e altă zi. Rezultatul a fost că m-am calmat în acel moment și controlul medical a ieșit extraordinar de bine. Frica nu aduce nimic bun. Frica descriere îndoiala de sine. Frica paralizantă se naște din credințele false pe care le avem, din credințele limitative pe care „suntem pe cale să le încălcăm.” Frica se naște din comparații și anticipări. Frica nu poate naște vreodată libertate – starea cu care Spiritul se hrănește. Tu deții în Ființa ta toate miracolele lumii, toate misterele, toată cunoașterea e în palma ta. E nevoie doar să îți dai voie, să te deschizi, să vrei. Caută adevărul despre ființa ta, acceptă-l și adevărul te va elibera.

            Legea atracției –  e o lege extraordinare care ne spune că atragem ceea ce suntem, ceea ce emitem se întoarce la creator, la Observator. Și dacă emitem frică, vom primi mai multe motive de frică. Dacă emitem acceptare, vom primi acceptare. Dacă emitem iubire, primim iubire. Legea nu se înșală, nu greșește. Este un „răsfăț” al ego-ului să spună: la mine nu e chiar așa. E întotdeauna chiar așa. La tine poate e mai așa decât la oricine altcineva, însă nu vrei să accepți – trăiești în negare. În momentul în care ești în armonie cu tine și în armonie cu aceste legi universale, viața nu te mai „surprinde” pentru că tu nu mai ești un spectator al ei, ci ești chiar regizorul vieții tale. Nu mai apar surprize neplăcute, ci apar evenimente care să te ajute să îți vindeci anumite răni emoționale, iar evenimentele sunt create de noi. Nimeni nu are cu adevărat putere în realitatea noastră mai mare decât noi. Că noi cedăm puterea interioară oricui, e partea a doua. E o alegere, nu o stare de fapt, o stare de a fi. Lucrați cu legea atracției, adică implicați-vă, puneți energie, acțiune, trăire, viață în tot ce gândiți, faceți și vreți să schimbați la voi și veți primi rezultatele pe măsura implicării. Bucurați-vă de lege și acceptați prezența ei în tot și toate, nu doar ce în ceea ce ne convine. Pentru că legea se aplică peste tot, pentru toată lumea. Unii o conștientizează, alții zic că e mâna destinului, norocul „prostului”, răzbunarea lui Dumnezeu etc. Dumnezeu este iubire. Tot ce trăim este o experiență întru iubire. Noi suntem iubire. Faceți totul cu pasiune, cu dorință, cu implicare. Nu vă păcăliți pe voi. Atunci când  nu vă mai place ceva aflați de ce și dacă nu se mai poate face nimic, schimbați, plecați, reorientați-vă. Viața nu este despre nefericire, ci despre libertate și iubire. Doar voi puteți alege dacă sunteți sclavi sau suverani în viața voastră. Aveți puterea de a vă uita în viața voastră rațional și vedeți că anumite lucruri nu mai funcționează, că anumite lucruri, gânduri, credințe sunt vechi și învechite, limitative și limitatoare. Deschideți-vă mintea, analizați-vă, uitați-vă la voi și vedeți că sunteți rezultatul propriilor acțiuni, a ceea ce țineți cu dinții în minte. Voi sunteți ceea ce ați creat în fiecare clipă, conștient sau inconștient. Acceptați asta și dacă e nevoie, schimbați. Niciodată nu e prea târziu pentru un nou început. Târziu este când crezi că e târziu. Și chiar și atunci te mai poți răzgândi. Trăiți viața. Simțiți viața. Și veți atrage viață în jurul vostru. Totul poate vibra atunci când voi trăiți cu pasiune, atunci când voi simțiți, afirmați și manifestați: VIAȚA MĂ IUBEȘTE! Așa să fie – în cinstea vieții!

            De la cine am primit toate aceste credințe? De la părinți și de la cei alături de care am trăit până la vârsta de șapte ani. Până la acel stadiu, subconștientul este care înregistrează absolut orice. Subconștientul elimină negația, acceptă gluma ca adevăr. Adică nu judecă, nu interpretează, ia totul exact așa cum aude, vede. Dacă unui copil îi spui în glumă că e prost, el va înregistra că e prost, nu că ai glumit. Meditați la asta. Până la șapte ani în creier ne sunt instalate toate programele pe care le vom rula în această existență și dacă nu vom face schimbări conștiente, vom fi și la 60 de ani cu aceleași programe ca până la șapte. Părinții și ei au primit programele de la părinții lor și tot așa. Practic nimeni nu e „vinovat.” De aceea în raport cu aceste limitări este indicat să ne comportăm cu înțelege, compasiune și iertare. Puterea se naște din iertare. Când ajungi să te înțelegi pe tine, să accepți idea că tu poți face o schimbare în viața ta la orice vârsta (vezi neuroplasticitatea creierului), când accepți că genele nu ne condiționează (vezi Bruce Lipton – Biologia credinței) nu mai ai motive reale de a fi supărat. Ai un set de informații, el poate fi schimbat. Mai greu, mai ușor – contează că se poate. Cu cât vrei mai mult și te implici la fel de mult, cu atât mai bune vor fi rezultatele pe care le vei avea. Caută să te cauți, să te cunoști și în acest mod vei stăpâni deplin realitatea. Așa să fie!

Pentru mesaje personalizate, consiliere spirituală sau Tehnica de Eliberare Emoțională (Tehnica EFT), vă rog să îmi scrieți la adresa de email razvandanc@gmail.com sau CLICK AICI

 

Comments

comments