Am meditat astăzi la ideea de a face totul cu inimă ușoară și mă gândeam că multe dintre așa-numitele „probleme” s-a rezolva dacă oamenii ar face totul mult mai detașați, cu mult mai multă încredere, cu mai multă prezență. În acest mod am ajuns la întrebarea: care sunt caracteristicile unui om care lucrează inimă ușoară. Vă prezint în continuare câteva din caracteristicile pe care le-am creionat și am să vă ofer și câteva explicații suplimentare.

 articol de Răzvan Danc, din învățăturile Niculinei Gheorghiță

1. ESTE MOTIVAT DE IUBIRE – un om care lucrează cu inima ușoară are în spate ceea ce se numește iubirea Divină. El fac totul pentru creșterea sa, pentru a fi o binecuvântare în lume și implicit pentru a face cunoscut necunoscutul. Un om motivat de iubire este eliberat de prejudecățile sociale, de comparațiile care sunt menite să ne țină în statutul de victimă (eu nu pot, nu sunt suficient de bun, nu am destul de multă încredere etc). Când ești motivat de iubire nu ai niciun interes să fii mai bun decât altul, ba mai mult accepți valoarea celui de lângă tine care poate face lucrurile asemănător sau total diferit. Cu cât mai multă diversitate există în viața noastră, cu atât avem mai multe resurse de creștere și dezvoltare. Invidia este una dintre stările extrem de nocive ale sufletului. Așteptarea de asemenea. Practic, un om motivat de iubire face de drag, din prea-plinul lui și nu așteaptă o răsplată de la cineva. Am scos în evidență cuvântul AȘTEAPTĂ deoarece de multe ori se confundă cu evidența faptului că atunci când faci ceva, acel ceva se întoarce la tine. Una este să faci ceva din bucurie pentru bucurie și este cu totul și cu totul altceva să faci ceva din bucurie însă să aștepți laude, felicitări etc. O afirmație ce este de mare folos pentru a fi motivat de iubire este: Eu sunt dintotdeauna motivat de iubire.

Fac o mică observație. Oamenii care fac lucruri „bune” cu așteptări, în spate ei nu sunt motivați de iubire, ci sunt alimentați de programul: nu sunt suficient de bun. Acest program te duce în starea de Salvator în care faci felurite sacrificii pentru a fi remarcat. De aceea se nasc așteptările și de multe ori rezultatele nu sunt deloc îmbucurătoare. Vă recomand două afirmații foarte utile pentru salvatori:

Eu sunt dintotdeauna încredere în Sine;

Eu sunt dintotdeauna valoare de Sine.

2. CUNOAȘTE LEGILE UNIVERSALE ­– menționez acest lucru pentru că mai sus am vorbit de așteptări. Această cunoaștere a legilor universale eu cred că vin inscripționate în codul nostru genetic, însă se activează prin căutare de Sine. De aici, omul care face totul cu inimă ușoare, poate face asta fiind motivat de iubire și atât și în același timp știe că tot ce face este notat în Univers și mai devreme sau mai târziu se va materializa, se va întoarce la creator. Este o formă de ignoranță și automințire să credem că un cuvânt, gând, o faptă emisă în Univers nu se va întoarce la creator. Când cunoști legile Universale ajungi să fii responsabil, iar responsabilitatea se naște din a trăi o viață conștientă. Vă ofer mai jos cele 7 legi universale spre cunoaștere și folos:

  • Legea Mentalismului – Prima dintre cele şapte Legi Universale ne spune că “totul este în mintea noastră – Universul este mental”. Tot ceea ce vedem şi experimentăm în lumea noastră fizică îşi are originea în domeniul invizibil, mental. Aceasta este legea care ne spune că există o singură Conştiinţă Universală şi o singură Minte Universală, originea manifestului. Toată energia şi toată materia, la toate nivelurile, este creată şi este subordonată Minţii Universale. Mintea ta face parte din Mintea Universală. Realitatea ta este o manifestare a minţii tale. Aceasta este adevărata putere a minţii tale.
  • Legea Corespondenţei – A doua Lege Universală ne spune: “Precum sus, aşa şi sus. Precum sus, aşa şi jos.”. Acest citat implica faptul că există o “armonie, un acord şi o corespondenţa între cele două”,  între tărâmurile fizice, mentale şi spirituale. Nu există nicio separare, deoarece totul în Univers, inclusiv tu, cel care citeşti aceste rânduri, provii dintr-o din aceeaşi sursa, la fel ca tot ceea ce există. Totul este unul singur. Pe pereţii Templului lui Apollo din Delphi, Grecia, există o scriere antică ce face referire la această lege a corespondentei: “Cunoaşte-te pe tine însuţi şi vei cunoaşte toate tainele Zeilor şi ale Universului”.
  • Legea Vibraţiei – Cea de a treia dintre cele şapte Legi Universale este cea care ne atrage atenţia că, în Univers, “nimic nu este static, totul se mişcă, totul vibrează”. Aceasta este legea care ne spune că “întregul Univers este o vibraţie”. Ştiinţa a confirmat de curând această lege. Noi, oamenii, inclusiv dumneavoastră, suntem energie pură care vibrează la frecvenţe diferite. Axiomă “energiile asemănătoare se atrag”, cea pe care se bazează Legea Atracţiei, are ca fundaţie de baza această lege. Tot ceea ce experimentăm cu ajutorul celor cinci simţuri este transmis prin vibraţii. Acelaşi lucru este valabil şi în planul mental. Gândurile tale sunt vibraţii, emoţiile tale sunt vibraţii, iar ceea ce este şi mai interesant este că poţi să înveţi să-ţi controlezi aceste vibraţii cu ajutorul voinţei tale. Aceasta este adevărata putere a gândirii tale.
  • Legea Polarităţii – Potrivit celei de a patra legi “totul este dual, totul are polarităţile sale, fiecare lucru are perechea sa de  contrarii; contrariile sunt identice în natură, dar diferite în grad”. De asemenea, aceasta este prima dintre cele şapte legi tranzitorii sau transcedentale. Lucrurile, ce păr în aparenţă a fi opuse, în realitate sunt de fapt două extreme ale aceluiaşi lucru. De exemplu, căldura şi frigul par a fi opuse la prima vedere, dar în realitate grade diferite ale aceluiaşi fenomen. Acelaşi lucru este valabil şi pentru dragoste şi ura, război şi pace, pozitiv şi negativ, bine şi rău, da şi nu, lumina şi întuneric. Puteţi să vă transformaţi propriile gânduri de la ură la dragoste, de la frică la curaj prin ridicarea conştientă a vibraţiilor voastre. În anticele învăţuri Hermetice această lege este denumită Arta Polarizării. Transcendenta acestei legi: Acest principiu al dualităţii poate să pară foarte real în viaţa dumneavoastră, dar acesta funcţionează doar în planul fizic şi psihic, nu şi în cel spiritual, unde totul este unul şi acelaşi. În Bhagavad – Gâţa se spune că “Dumnezeu este deasupra polarităţilor”. Simţindu-ne sufletul din spatele fiecărei situaţii, fiecărui gând, chiar şi în situaţiile care par a decurge într-un mod negativ, ne putem ridica deasupra acestei legi.
  • Legea Ritmicităţii – A cincea dintre cele şapte Legi Universale ne spune că “Totul curge, în exterior şi în interior; totul are mareele sale, toate lucrurile se ridică şi cad; mişcarea pendulului se afla în toate aspectele Universului; măsura mişcării din dreapta este aceeaşi cu cea din stânga; totul are un ritm propriu.” Aceasta este cea de a doua lege mutabila a Universului. Această lege susţine ideea potrivit căreia legea pendulului guvernează toate aspectele Universului. Acest principiu poate fi observat privind valurile oceanului, în căderea şi dezvoltarea celor mai mari imperii, în ciclurile de afaceri, în succesele şi eşecurile personale. În conformitate cu această lege, atunci când ceva ajunge la apogeu, atunci, reversul se face simţit, până în momentul în care mişcarea totală a acestuia a fost complet inversată, moment în care procesul se repeta din nou. Transcendenta acestei legi: Pentru a ne ridica deasupra acestui principiu, al pendulului, trebuie să devenim conştienţi de începutul subtil al mișcărilor în oricare dintre eforturile noastre, fie că dorim să ne îmbunătăţim situaţia financiară sau starea de sănătate. Când simţiţi că puterea acestei legi va trage înapoi, nu deveniţi descurajat sau temător în fata aceşti situaţii. În timp, perseverenta ta va fi recompensata iar mişcările negative îşi vor pierde din putere.
  • Legea Cauză – Efect – A şasea lege dintre cele şapte este Legea Cauza – Efect, care spune că “Fiecare cauză are efect, orice efect are o cauză”. În conformitate cu această lege, orice efect pe care-l puteţi observa în lumea interioară sau exterioară are o cauză foarte specifică, care îşi are originea în lumea exterioară sau în cea interioară. Fiecare dintre gândurile, cuvintele sau acţiunile noastre stabileşte un efect specific, care se va materializa în timp. Pentru a deveni cârmuitorii destinului nostru, trebuie să învăţăm să ne stăpânim mintea. Intenţiile tale se materializează imediat: Această lege îşi găseşte aplicarea în toate cele trei planuri: spiritual, mental şi fizic. Diferenţa este aceea că, în plan spiritual cauza şi efectul se petrec instantaneu, astfel încât acestea par inseparabile. În timp ce, în cazul celorlalte două planuri, iluzia timpului şi a spaţiului crează un decalaj între cauza şi efect.
  • Legea Genului – A şaptea lege spune că “Genul se afla în tot ceea ce este, orice lucru funcţionează fie după principii masculine, fie după principii feminine.” Această lege mutabila este evidentă în cazul oamenilor şi nu numai. Poate fi observată şi în cazul plantelor, mineralelor, electronilor şi polilor magnetici, pentru a enumera doar câteva. Totul şi toate lumea conţine atât elemente feminine cât şi elemente masculine. Printre expresiile exterioare ale calităţii feminine sunt dragostea, răbdarea, intuiţia şi blândeţea în timp ce calităţile masculine sunt energia, încrederea în sine, logica şi intelectul. În fiecare femeie se afla calităţile latente ale unui bărbat şi în fiecare bărbat se afla calităţile latente ale unei femei. Atunci când vei înţelege această lege, vei înţelege ce înseamnă cu adevărat să fii complet. Legea Atracţiei ca parte a ecuaţiei: Veţi observa că Legea Atracţiei nu face parte din cele şapte Legi Universale în mod specific. Cu toate acestea, acest fapt nu-i diminuează din importanţă sa, ci mai degrabă evidenţiază că Legea Atracţiei este fundaţia de bază a celor şapte Legi Universale prezentate mai sus.

3. SE COMPORTĂ CA ȘI CUM ACEL LUCRU ESTE DEJA ÎMPLINIT ȘI MANIFESTĂ RECUNOȘTINȚĂ – și mie mi-a dat ceva bătăi de cap această stare, deoarece nu îmi explicam cum e posibil să fac acest lucru. Ușor, am ajuns la un răspuns care pus în practică aduce rezultate deosebite: recunoștința. Este foarte important să îți poți aduce corpul în starea în care simte cum ar fi dacă ai avea ceea ce afirmi sau pentru care lucrezi. Spunea Joe Dispenza în cărțile sale că schimbarea apare atunci când gândești superior felului în care te simți. Și așa este. Dacă vrei să aduci în viața ta orice, simte bucurie, simte recunoștința. Spune MULȚUMESC chiar dacă fizic nu e totul acolo. Acum ceva vreme spuneam pe Facebook: ai grijă ce îți dorești că e deja împlinit în cer. În spatele acestei vorbe stă fizica cuantică; aceasta ne spune că atunci când gândești creezi. Când te-ai gândit la un anumit lucru el deja a fost creat. Tot ce mai e nevoie să faci este să-l aduci în realitatea ta prin acțiune, menținerea gândurilor, eliberarea de așteptare și îndoială. Mai pe scurt, să ai inima ușoară. Potențialul este infinit pentru toată lumea, însă de noi depinde dacă ne dăm voie să manifestăm măreția lui Dumnezeu și implicit să avem tot ceea ce ne dorim sau dacă cedăm puterea personală exteriorului, credințelor false etc.

Altfel spus, a face lucrurile cu inimă ușoară duce la detașare. Detașare nu înseamnă că nu te interesează, ci nu mai ai așteptări, nu mai vrei să controlezi. E o temă amplă – așteptarea – însă niciodată nu m-am simțit mai liber ca în momentul în care nu am avut nicio așteptare de la un anumit lucru sau de la o anumită persoană.

Când faci totul cu inimă ușoară, creezi, te bucuri și poți face ceva cu adevărat pentru un salt cuantic la nivel de umanitate. Ești creator! Foarte frumos spune Ramtha: A LĂSA VIAȚA SĂ ȚI SE ÎNTÂMPLE ESTE UN GEN IRESPONSABIL; A-ȚI CREA ZIUA ESTE DREPTUL TĂU DIVIN.

Așadar, creați. Creați-vă ziua. Ieșiți din așteptare. Chiar în acest moment am simțit cum INIMĂ UȘOARĂ este egal cu a trăi viața din poziția de OBSERVATOR. Magnific. Fiți observatorul realități voastre și totul se va desfășura intenției voastre.

Pentru mesaje personalizate, consiliere spirituală sau Tehnica de Eliberare Emoțională (Tehnica EFT), vă rog să îmi scrieți la adresa de email razvandanc@gmail.com sau CLICK AICI

 

Cele mai noi mesaje săptămânale pot fi urmărite gratuit în videoclipul de mai jos! Vizionare plăcută!

Comments

comments